joi, 12 august 2010

Sesiune de admitere la Seminarul „Veniamin Costachi“

Seminarul Teologic Ortodox Liceal "Veniamin Costachi" de la Neamţ, situat în imediata apropiere a Mănăstirii Neamţ, comuna Vânători-Neamţ, şcoală teologică cu tradiţie în spiritualitatea creştină ortodoxă românească, aduce la cunoştinţa absolvenţilor clasei a VIII-a că în perioada 30 august-3 septembrie 2010 va organiza etapa a III-a a concursului de admitere pentru clasa a IX-a, anul şcolar 2010-2011 prin susţinerea probelor de aptitudini la următoarele specializări:

I. Teologie ortodoxă, cursuri de zi: 6 locuri (băieţi)

II. Teologie patrimoniu cultural (desen şi pictură), cursuri de zi: 8 locuri (clasă mixtă de băieţi şi fete). În perioada 30 august-1 septembrie 2010 va avea loc înscrierea candidaţilor.

Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, prin aşezarea sa, prin învăţământul de calitate pe care îl oferă (dovada premiilor de la concursurile naţionale şi internaţionale), asigură elevilor siguranţă în şcoală şi un climat adecvat pentru formarea individuală şi spirituală. Şcoala pune la dispoziţie spaţii de învăţământ cu săli de clasă, un laborator de limbi străine dotat cu calculatoare, două laboratoare de informatică dotate cu calculatoare moderne, ateliere pentru desen, pictură şi restaurare, o valoroasă bibliotecă cu peste 80.000 de volume, internat cu spaţii de cazare modernizat, o cantină reabilitată la standard european, o sală de sport construită prin programul naţional "Săli de sport", o frumoasă biserică - paraclis sub ocrotirea "Sf. Ioan Iacob de la Neamţ - Hozevitul" pentru programul liturgic etc. Relaţii suplimentare pot fi obţinute la tel: 0233. 251.876 sau pe pagina de internet http://www.semmnt.ro/. Candidaţii repartizaţi computerizat la alte licee în luna iulie 2010 au posibilitatea ca în baza unei aprobări pe care o vor obţine de la Inspectoratul Şcolar Judeţean să obţină o nouă fişă de înscriere de la şcoala unde au absolvit clasa a VIII-a.

Niciun comentariu: