joi, 26 august 2010

Acţiuni caritabile în Episcopia Huşilor

În perioada 7-25 august 2010, Sectorul Social-filantropic şi misionar al Episcopiei Huşilor a organizat o serie de activităţi caritabile în câteva localităţi ale judeţului Vaslui. Programul s-a derulat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor. Peste 600 de familii cu o situaţie socială precară şi cu mulţi copii, din judeţul Vaslui, au primit în ultimele două săptămâni haine şi încălţăminte pentru toate categoriile de vârstă. Totodată, având în vedere apropierea noului an şcolar, au fost oferite şi rechizite copiilor din familiile cele mai defavorizate din punct de vedere material. După cum ne-a relatat pr. Marin Tudorică, secretar eparhial al Episcopiei Huşilor, în acţiunile desfăşurate, bisericile parohiale au devenit centre de distribuţie pentru ajutoarele oferite. Astfel, au fost desfăşurate acţiuni în următoarele locuri:

- Ghergheşti, pentru beneficiarii din satele Ghergheşti, Miceşti, Lunca, Soci, Dragomăneşti, Valea Lupului, Corodeşti, Chetrosu, Draxeni, Lazu şi Rugăria;

- Ciocani, având ca beneficiari locuitori din satele Ciocani, Râpa Mâţii şi Crâng;

- Movileni, cu beneficiari din satele Movileni, Mireni, Chilieni şi Corodeşti de Jos. Acţiunile Centrului Eparhial Huşi au fost realizate cu sprijinul Fundaţiilor "Prieteni pentru Moldova" şi "Maica Tereza", ambele din Olanda, şi sunt parte componentă a programului "Ajutor pentru familii sărace şi cu mulţi copii", având ca scop îmbunătăţirea situaţiei sociale a familiilor nevoiaşe din judeţul Vaslui.

"Oamenii au fost foarte bucuroşi, pentru că au fost scutiţi de anumite cheltuieli"

Acţiunile filantropice vor continua pe parcursul săptămânilor următoare şi în alte locaţii din judeţul Vaslui, programul menţionat derulându-se în fiecare an, din 2003. La nivel de parohie, există o evidenţă a familiilor aflate în dificultate. În momentul în care se organizează o acţiune filantropică, Sectorul Social-filantropic şi misionar al Episcopiei Huşilor anunţă preoţii parohi, iar ei, la rândul lor, înştiinţează familiile care au nevoie de sprijin. "Scopul acţiunilor caritabile care au fost organizate în această lună este acela de a ajuta familiile sărace şi cu mulţi copii din satele judeţului Vaslui. Familiile care au beneficiat de sprijin sunt modeste, cu venituri foarte mici. Unele familii se întreţin doar din alocaţia copiilor. Oamenii au fost foarte bucuroşi pentru că au fost scutiţi de anumite cheltuieli, mai ales acum, înainte de începerea anului şcolar. Noi am dus atât îmbrăcăminte pentru copii, cât şi rechizite şcolare", a declarat pr. Constantin Mogoş, consilier în probleme sociale şi misionare al Episcopiei Huşilor.

Niciun comentariu: