miercuri, 18 august 2010

20 de copii din Lupăria sunt răsplătiţi cu spectacole şi pelerinaje

Copiii din parohia Lupăria, Protopopiatul Hârlău, vor participa duminică, 22 august, la piesa "Tom Degeţel" de la Teatrul Vasilache din municipiul Botoşani. Micii enoriaşi iau parte la Programul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor".

Activitatea va avea loc la iniţiativa părintelui paroh Iliuţă Gabriel Bortaş, care este şi secretarul Protopopiatului Hârlău, şi este susţinută de membrii Consiliului parohial al Bisericii "Sf. Dumitru" - Lupăria şi de Şcoala Generală Prăjeni. "Beneficiarii acestei acţiuni sunt foarte entuziaşti prin faptul că participă în fiecare duminică la sfintele slujbe, oferind răspunsurile liturgice. De asemenea, cu prilejul serbării celui de-al doilea hram al bisericii noastre, în luna iulie a acestui an, copiii au fost ei înşişi actori, prezentând în faţa enoriaşilor o piesă de teatru", a declarat pr. paroh Iliuţă Gabriel Bortaş. Cei 20 de copii din parohia Lupăria vor merge la sfârşitul lunii august într-un pelerinaj la mănăstirile din judeţul Neamţ, cazarea urmând a fi asigurată de Schitul Sihla al Mănăstirii Sihăstria, prin bunăvoinţa protosinghelului Pahomie Catană, egumenul obştii monahale.

Cum sunt apropiaţi copiii de Biserică

Proiectul catehetic "Hristos împărtăşit copiilor" a început în parohia Lupăria în primăvara anului 2009 şi s-a concretizat în participarea copiilor atât la orele de cateheză, cât şi la sfintele slujbe, unde au oferit răspunsurile liturgice la strană. Au fost organizate jocuri mai ales după participarea lor la Tabăra "Floare de colţ" a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din această vară, la Durău. Înaintea serbării celui de-al doilea hram al bisericii parohiale din localitatea Lupăria, copiii au avut mai multe întâlniri cu Mihaela Nistorică, director adjunct al Teatrului Vasilache din Botoşani, pentru a pregăti o scenetă. "Receptivitatea copiilor se poate vedea în activităţile pe care le desfăşurăm. Copiii vin la aceste ore sau la biserică, pentru că ştiu că vor fi recompensaţi. Vrem să le dăm un impuls, pentru ca un număr cât mai mare de tineri să participe la programul catehetic. Mai mult de atât, în cadrul mai multor întâlniri, micii enoriaşi ai parohiei au avut posibilitatea să aleagă subiectele pe care vor să le discute. Încercăm, prin intermediul orelor de cateheză, să-i determinăm pe copii să se apropie de Sfânta Biserică şi să vadă frumuseţea Ortodoxiei", a mai adăugat pr. paroh Iliuţă Gabriel Bortaş.

Niciun comentariu: