joi, 12 august 2010

Icoana Maicii Domnului de la Giurgeni, spre închinare la Vaslui

Sute de vasluieni s-au închinat de duminică seara până ieri icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni din judeţul Neamţ. Icoana a fost adusă în pelerinaj la Biserica "Sf. Cuv. Parascheva" din Vaslui.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, şi a PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la Biserica "Sf. Cuv. Parascheva" din Vaslui a fost adusă duminică icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni din judeţul Neamţ. Icoana, scoasă în pelerinaj pentru prima dată din biserica Mănăstirii Giurgeni, a fost întâmpinată de un sobor de preoţi care a oficiat Paraclisul Maicii Domnului. În fiecare dimineaţă s-a săvârşit Acatistul şi Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, iar de la ora 19:30 s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu. Ieri-dimineaţă, credincioşii au participat la slujba Sfintei Liturghii. "Icoana a fost aşteptată de credincioşi cu lacrimi în ochi, cu lumânări aprinse şi cu flori, după care a fost aşezată în biserică într-un suport special pregătit. La finalul slujbei, oamenii, într-o ordine desăvârşită, s-au închinat icoanei făcătoare de minuni", după cum ne-a declarat pr. paroh Neculai Bădărău.

Pelerinii s-au închinat "cu smerenie, lăsând grija cea lumească"

Credincioşii de la parohia "Sf. Cuv. Parascheva" din Vaslui şi cei din alte parohii au trăit emoţii deosebite, deşi este pentru a cincea oară când o icoană făcătoare de minuni este prezentă în acest lăcaş de închinăciune. "În timpul acestor zile au trecut cu smerenie, lăsând grija cea lumească, credincioşi din municipiul Vaslui şi din zonele apropiate. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni a fost scoasă pentru prima dată din biserica ce o adăposteşte, într-un asemenea pelerinaj", a mai adăugat pr. paroh Neculai Bădărău. Biserica "Sf. Cuv. Parascheva" din Vaslui a fost ridicată între anii 1937-1943, piatra de temelie fiind pusă de episcopul Nifon Criveanul, iar sfinţirea săvârşită de episcopul Grigore Leu. Sfântul lăcaş a fost resfinţit în anul 2003 când faţada a fost împodobită cu icoane realizate în tehnica mozaic.

Niciun comentariu: