miercuri, 4 august 2010

Porţi către ceruri pentru credincioşii din parohiile Coropceni şi Marvila

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din parohia Coropceni a fost resfinţită în Duminica a IX-a după Rusalii. Tot pe 25 iulie a fost târnosită biserica parohiei Marvila.

PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a resfinţit duminică, 25 iulie, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din parohia Coropceni, Protopopiatul Iaşi 2. De dimineaţă, PS Calinic Botoşăneanul a fost întâmpinat de către soborul de preoţi, credincioşi şi copii îmbrăcaţi în costume naţionale. După săvârşirea rânduielii de resfinţire, a avut loc Sfânta Liturghie, pe un podium amenajat lângă sfântul lăcaş, la care au asistat sute de oameni atât din localitatea Coropceni, cât şi din satele învecinate. PS Calinic Botoşăneanul a rostit un cuvânt de învăţătură, iar la final i-a acordat părintelui paroh Daniel Vasile Ursu, din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, rangul de iconom stavrofor. Persoanele care s-au evidenţiat în susţinerea lucrărilor au primit distincţii de vrednicie. "Biserica "Adormirea Maicii Domnului" s-a îmbrăcat într-un veşmânt nou. Aici s-au realizat consolidările necesare, atât în interior, cât şi în exterior. A fost înlocuit acoperişul, lăcaşul de cult a fost pictat pentru prima dată, pictura realizându-se în tehnica acrilic, a fost achiziţionat mobilier nou, iar obiectele necesare sfintelor slujbe s-au înnoit prin grija şi strădania părintelui Daniel Ursu cu sprijinul credincioşilor din parohie. S-a ridicat pe o distanţa de peste 300 de metri un gard cu bordură în jurul cimitirului care înconjoară biserica", ne-a relatat pr. Vilie Doroşincă, protoiereul Protopopiatului Iaşi 2.

Peste 1.000 de credincioşi la sfinţirea bisericii parohiale din Marvila

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a sfinţit duminica trecută Biserica "Sf. Cuv. Parascheva" din parohia Marvila, Protopopiatul Sascut. Sfântul lăcaş a fost ridicat prin contribuţia credincioşilor şi a autorităţilor, fiind pictat în tehnica frescă. Programul liturgic a început cu târnosirea lăcaşului de închinăciune. Apoi, PS Ioachim Băcăuanul a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de 20 de preoţi şi diaconi, la care au participat peste 1.000 de credincioşi. La final, pr. paroh Albu Simion a primit rangul de iconom stavrofor, iar cei care au sprijinit construcţia sfântului lăcaş au primit distincţii de vrednicie. "Deşi vremea a fost neprielnică, pentru că a plouat, totuşi oamenii s-au rugat alături de ierarhul lor şi de preoţii slujitori. PS Ioachim Băcăuanul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a punctat semnificaţiile ce se desprind din Evanghelia citită în Duminica a IX-a după Rusalii, referindu-se în acelaşi timp şi la importanţa evenimentului sfinţirii pentru satul Marvila. În localitate mai există o biserică închinată Ocrotitoarei Moldovei care nu face faţă cerinţelor actuale. De aceea s-a luat hotărârea construirii unui nou lăcaş de închinăciune", a declarat pr. Ioan Negoiţă, protoiereul Protopopiatului Sascut.

Niciun comentariu: