vineri, 30 aprilie 2010

Concursul „Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre“ a ajuns la final

Concursul naţional de creaţie plastică şi abilităţi practico-aplicative "Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre", organizat de Şcoala "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Iaşi, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a ajuns la final. Ieri, partenerii concursului au jurizat lucrările copiilor din toată ţara.

Şcoala "Bogdan Petriceicu Hasdeu", în parteneriat cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor), Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" a Universităţii "Al. I. Cuza" Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Casa Corpului Didactic Iaşi şi Palatul Copiilor Iaşi, a organizat în perioada februarie-aprilie 2010 Concursul naţional de creaţie plastică şi abilităţi practico-aplicative "Sărbătoarea Învierii, lumina sufletelor noastre". În sediul instituţiei de învăţământ amintite elevii din toată ţara au trimis lucrările pentru secţiunile Creaţie plastică clasică - Pictură, Desen (acuarelă, guaşe, creion, ceracolor), Creaţie tehnologică/ abilităţi practice: colaje simple sau mixte (orice tehnică), felicitări, mici decoraţiuni şi Creaţie tehnico-informatică: desen, grafică pe calculator. Ieri după-amiază a avut loc jurizarea lucrărilor de către echipele mixte formate din partenerii concursului. Scopul competiţiei coordonate de prof. Adriana Năstase şi prof. Mirela-Carmen Buburuzanu a fost acela de a-i apropia de tineri şi copii, de a-i învăţa cât mai multe despre sărbătoarea Învierii, despre obiceiurile şi tradiţiile legate de marile sărbători creştine. De asemenea, foarte important a fost şi mesajul de a păstra şi de a transmite bogăţia tradiţiilor, obiceiurilor româneşti din perioada pascală.

"Ne-am încântat ochii cu aceste lucrări ale elevilor"

În deschiderea manifestării, directorul adjunct al Şcolii "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Elisabeta Asăndulesei, şi-a exprimat bucuria pentru faptul că în perioada pascală a fost organizat un concurs care a stârnit interesul elevilor din toată ţara. "Sper să avem putere să organizăm şi în anii următori această expoziţie. Cei care au intrat în şcoala noastră au fost plăcut surprinşi de lucrările expuse. Concursul este ca o continuare a sărbătorii Învierii", a spus directorul adjunct Elisabeta Asăndulesei. În continuare, un grup de studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae", dirijat de Constantin Leonte, a susţinut un concert de cântări religioase şi folclorice. Concursul s-a derulat cu sprijinul directorului Şcolii "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Ionel Nechifor, şi al directorului adjunct, Elisabeta Asăndulesei. "Pentru noi, profesorii, sunt adevăraţi părinţi. Ne-au susţinut încă de la început, asigurându-ne baza materială, logistică etc. şi pentru aceasta le mulţumim. Iată azi (n.r. - ieri) suntem la ceas de sărbătoare pentru că are loc jurizarea lucrărilor expuse. De la început am organizat concursul cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, având îndrumarea protos. Hrisostom Rădăşanu, consilier pe Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor. Profesorii şi elevii din această şcoală au trăit o mare bucurie. Ne-am încântat ochii cu aceste lucrări ale elevilor din toată ţara. Asta ne arată faptul că al nostru concurs a trezit interes în inimile elevilor, ale profesorilor şi învăţătorilor coordonatori. Numărul mare de participanţi la acest concurs din toată ţara ne arată că a fost o reuşită încă din start", a spus prof. Adriana Năstase.

Niciun comentariu: