vineri, 2 aprilie 2010

Biroul de Asistenţă Socială „Diaconia“ este alături de persoanele defavorizate

Biroul de Asistenţă Socială "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei organizează în aceste zile o acţiune filantropică. Activităţi social-caritative au fost desfăşurate ieri la Bisericile "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Bacău şi Roman.

În fiecare an, în preajma sărbătorii Învierii Domnului, Biroul de Asistenţă Socială (BAS) "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei este alături de persoanele dezavantajate din punct de vedere social (familii sărace, persoane cu dizabilităţi, oameni ai străzii, persoane care provin din centrele de plasament etc.), încercând să aline suferinţa provocată de greutăţile cu care se confruntă. Astfel, începând de pe 29 martie 2010, BAS "Diaconia" desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Programul "Învierea Domnului - bucuria sărbătorii", care constă în distribuirea de pachete cu alimente de bază şi dulciuri pentru copii. Acest program reprezintă o componentă a serviciilor social-filantropice acreditate (primare şi specializate) oferite permanent prin BAS "Diaconia", prin care se urmăreşte aducerea unei raze de speranţă şi bucurie persoanelor defavorizate şi marginalizate. "Proiectul va cuprinde o serie de acţiuni prin care se oferă pachete cu alimente de bază, precum şi produse tradiţionale de sărbători unui număr de 200 de familii, care se confruntă cu probleme sociale (bătrâni, bolnavi, familii cu mulţi copii, persoane cu deficienţe de auz şi vorbire), aflate în baza de date a BAS "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei", a declarat Lăcrămioara Pădureţ, coordonator în cadrul Biroului de Asistenţă Socială "Diaconia".

Cadouri pentru 21 de copii, la Bacău

De sărbătoarea Învierii Domnului, parohiile din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-au implicat în organizarea de colecte pentru oferirea de alimente persoanelor cu posibilităţi materiale reduse. Ieri, la Biserica "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Bacău, unde se află Aşezământul social-filantropic "Samarineanul milostiv", coordonat de pr. paroh Vasile Radu, au fost oferite cadouri celor 21 de copii care servesc zilnic masa aici. După cum ne-a spus pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, acţiunea caritativă s-a desfăşurat cu sprijinul E.ON Moldova din Bacău. La începutul acestei săptămâni, la Biserica "Sf. Gheorghe" din Roman, Asociaţia "Sf. Gheorghe" din Roman a oferit pachete cu alimente şi bunuri specifice sărbătorilor pascale la 46 de familii din parohie.

Niciun comentariu: