marți, 12 octombrie 2010

Binecuvântarea caselor de la Dorneşti ridicate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

În localitatea Dorneşti din judeţul Suceava au fost sfinţite ieri cele 33 de case construite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Satul Dorneşti a fost greu afectat de inundaţiile din această vară, care au distrus gospodării întregi şi terenuri agricole. Oamenii au avut nădejde că Dumnezeu nu îi va lăsa. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, IPS Pimen s-a aflat în mijlocul sinistraţilor încă din primele zile după inundaţii. După o evaluare succintă a fost convocată permanenţa Consiliului eparhial, care, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, a hotărât reconstruirea de case pentru sinistraţi, atât în Dorneşti, cât şi în alte localităţi cum ar fi: Zamostea sau Dărmăneşti. "Întrucât resursele materiale ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au fost limitate, s-a făcut un apel către credincioşii de pretutindeni pentru a se alătura acestui efort comun de construire a caselor. A venit ziua binecuvântată ca aceste case să fie sfinţite. Lucrările au fost supravegheate de IPS Pimen care s-a implicat personal de dimineaţă până seara la construirea din temelie a celor 33 de case", a declarat pr. Dragoş Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

"Mulţumim lui Dumnezeu şi Înalt Preasfinţitului Pimen pentru că s-a gândit la noi"

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Pimen a arătat că prin inundaţiile de la Dorneşti Dumnezeu i-a încercat pe oameni, ca să înţeleagă că lucrurile materiale trec, dar faptele milei creştine rămân. "Ceea ce am făcut am realizat din toată inima. Oamenii să rămână cu recunoştinţă faţă de binefăcătorii lor. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca jertfa celor care au ajutat la zidirea acestor case să fie primită înaintea lui Dumnezeu, iar cei care vor locui aceste case să rămână cu recunoştinţă faţă de binefăcători şi să-i pomenească în rugăciunile lor. Parohiile noastre, preoţii şi credincioşii au venit şi au ajutat cu toată dăruirea şi priceperea lor", a subliniat IPS Pimen în cuvântul său. Oamenii cărora li s-au ridicat casele au o situaţie financiară deosebit de grea pentru că nu au unde să muncească. Ei şi-au îndreptat gândul de recunoştinţă faţă de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen.

"Ne-am descurcat foarte greu după ce au venit inundaţiile, mai ales că nu avem nici un venit şi avem trei copii. Mulţumim lui Dumnezeu şi Înalt Preasfinţitului Pimen pentru că s-a gândit la noi", ne-a spus Petru Vartolomei din Dorneşti. "Casa pe care Biserica ne-a ridicat-o are trei camere, bucătărie şi baie. Ne-am descurcat foarte greu după inundaţii, mai ales că avem doi copii şi am stat la mila celor care ne-au trimis ajutoare. Îi mulţumim Înalt Preasfinţitului Pimen, căruia Dumnezeu i-a dat un suflet atât de bun", a spus Maria Pleşca.

Niciun comentariu: