sâmbătă, 20 octombrie 2012

Daruri pentru copiii care vin la Sfânta Liturghie

Copiii din parohia Hlipiceni I, Protopopiatul Botoşani, care participă în duminici şi sărbători la sfintele slujbe primesc daruri de la preotul paroh Cristian Ferariu. Această acţiune se derulează pentru ca numărul micilor enoriaşi la sfintele slujbe să fie mult mai mare. 

Un număr de zece copii din parohia Hlipiceni I, Protopopiatul Botoşani, judeţul Botoşani, au fost răsplătiţi duminică, 14 octombrie 2012, pentru că au venit la Sfânta Liturghie. Mai mult de atât, cei care au primit daruri au căutat să îi aducă la biserică şi pe prietenii lor. Părintele paroh, care predă religia la Hlipiceni, discută cu elevii despre evanghelia citită în duminica precedentă, dar şi despre ceea ce s-a spus în predică. "Această idee mi-a venit acum şase ani, când ne confruntam cu lipsa copiilor la sfintele slujbe. Fiind în mijlocul lor la şcoală la orele de religie, am considerat că este bine să-i stimulez cu daruri, constând în cărţi religioase, icoane şi obiecte bisericeşti. Iniţiativa aceasta a avut un ecou frumos pentru că am avut o prezenţă foarte bună la sfintele slujbe. Dar în ultimii ani, unii copii au plecat la licee, iar alţii au fost luaţi de părinţii lor în străinătate şi ne-am confruntat cu lipsa copiilor la Sfânta Liturghie. Avem câteva săptămâni de când am reluat iniţiativa de acum şase ani, iar duminica trecută (n.r. 14 octombrie) micii enoriaşi au primit câte o carte", a spus pr. paroh Cristian Ferariu.
Părintele paroh le-a promis copiilor ca, dacă participă la sfintele slujbe duminică de duminică, vor primi o carte, o icoană sau un obiect bisericesc, întrucât este preocupat ca numărul celor care se roagă în timpul Sfintei Liturghii să fie mult mai mare. "Avem un enoriaş care s-a oferit să ne susţină financiar pentru a încuraja venirea copiilor la biserică. Mulţi dintre credincioşii noştri au venit la biserică alături de copilaşii lor. Este îmbucurător că cei care nu prea veneau la sfintele slujbe cu cei mici au început să participe la Sfânta Liturghie. Consider că fiecare preot care slujeşte în mediul rural este îngrijorat de lipsa la sfintele slujbe a copiilor şi a enoriaşilor încredinţaţi spre păstorire. Numărul fiilor şi fiicelor în familii este din ce în ce mai mic, drept dovadă anul acesta am avut doar două botezuri. Am considerat că este indicat ca măcar pe aceşti copii să încercăm să-i atragem spre lucrarea duhovnicească", s-a exprimat pr. paroh Cristian Ferariu.

Niciun comentariu: