Şcoala "Bogdan Petriceicu Hasdeu", în colaborare cu parohia " Intrarea Domnului în Ierusalim" din Iaşi, a desfăşurat proiectul "Să adoptăm bunici". Acţiunea are loc de mai mulţi ani şi constă în oferirea de cadouri bătrânilor bolnavi şi singuri.
În parohia "Intrarea Domnului în Ierusalim" din Iaşi, ce aparţine de Protopopiatul Iaşi 2, a fost organizată în urmă cu două zile o nouă acţiune filantropică, intitulată "Să adoptăm bunici". Iniţiatorii proiectului sunt profesorii de religie Angela Rusu, Adriana Năstase şi Ionela Costinică, de la Şcoala "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Iaşi. Elevii au mers la apartamentele unde locuiesc vârstnicii parohiei şi le-au oferit pachete cu alimente. Bătrânii i-au primit cu bucurie pe şcolari, au stat de vorbă cu ei şi cu profesorii care i-au însoţit. "Este o tradiţie la şcoala noastră ca în perioada sărbătorilor de Crăciun şi de Paşti să aducem o bucurie bătrânilor care sunt singuri sau uitaţi de proprii fii. Dorim să le arătăm vârstnicilor din parohia "Intrarea Domnului în Ierusalim" că nu sunt uitaţi şi că cineva se gândeşte la ei. Scopul activităţii noastre este acela de a ne manifesta faţă de aproapele, de a aplica ceea ce învăţăm la ora de religie, de a arăta la modul concret că îi iubim pe cei din jurul nostru atât cât ne stă în putere. Prezenţa noastră înseamnă de fapt un semn al prezenţei lui Dumnezeu, care, prin mâinile acestor copii, aduce bucurie bătrânilor", ne-a relatat prof. de religie Angela Roşu.
"Pentru bătrâni este important că cineva le deschide uşa"
În proiectul "Să adoptăm bunici" sunt implicate toate clasele de elevi, profesorii şi învăţătorii de la Şcoala "Bogdan Petriceicu Hasdeu". Şcolarii aduc alimente necesare sărbătorilor de Crăciun pe care le împart apoi bătrânilor din parohia "Intrarea Domnului în Ierusalim". Acţiunea a fost precedată de un scurt cuvânt de învăţătură pe care pr. paroh Dumitru Boboc l-a adresat copiilor în paraclisul parohiei "Intrarea Domnului în Ierusalim". "Proiectul răspunde invitaţiei permanente a Bisericii de a ajuta pe cei aflaţi în nevoi. Mai mult decât un pachet cu alimente, pentru bătrâni este mai important că cineva le deschide uşa, că este cineva care se interesează de ei, asta le alină singurătatea. Ne bucurăm că profesorii de religie îşi împlinesc menirea de a-i învăţa pe copii cum să pună în practică dragostea creştină. Cred că aceşti copii îşi vor aminti peste ani de aceste momente, când au fost de folos celor aflaţi în nevoie", a spus pr. paroh Dumitru Boboc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu