marți, 21 decembrie 2010

Binecuvântarea unei noi secţii a SC Antibiotice SA Iaşi

Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a sfinţit ieri Secţia Comprimate a SC Antibiotice SA Iaşi. "Aici se produc multe medicamente împotriva durerii, împotriva infecţiilor, medicamente cardiovasculare şi pentru sistemul nervos central", a spus ing. Ioan Nani.

Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit ieri Secţia Comprimate a SC Antibiotice SA Iaşi. La slujbă au participat ing. Ioan Nani, directorul SC Antibiotice SA Iaşi şi membru al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor, şi angajaţi ai societăţii. Din soborul de preoţi au făcut parte pr. prof. dr. Ion Vicovan, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi şi consilier pentru învăţământ universitar în cadrul Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. Constantin Andrei, protoiereul Protopopiatului Iaşi 1, şi pr. Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2. Părintele Mitropolit Teofan a apreciat realizarea noii investiţii de la SC Antibiotice SA Iaşi. "Această lucrare a necesitat isteţime, strategie, hărnicie, investiţie şi curaj. Prin intermediul celor care ostenesc aici şi cu ajutorul acestor medicamente lucrează mâna tămăduitoare a lui Dumnezeu. Este o lucrare frumoasă şi extrem de necesară. În calendarul Bisericii noastre există mai mulţi sfinţi care au lucrat în aceeaşi breaslă ca şi dumneavoastră. Printre primii creştini care au mărturisit credinţa în Hristos au fost medicii şi făuritorii de leacuri. Îi întâlnim în sinaxarele noastre din veacurile III şi IV. Mă bucur că există aici o lucrare nouă şi pentru faptul că bolnavii vor beneficia de aceste medicamente", a spus Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Noua secţie realizează peste 60 de produse

Ing. Ioan Nani a precizat că în noua secţie se realizează peste 60 de produse, dintre ele, cele mai multe folosite în tratamentul TBC-ului. "Aici se produc multe medicamente împotriva durerii, împotriva infecţiilor, medicamente cardiovasculare şi pentru sistemul nervos central", a spus Ioan Nani, care a amintit că SC Antibiotice sărbătoreşte în aceste zile 55 de ani de activitate. "Această aniversare o organizăm în diferite moduri. Prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan aici este o înaltă onoare şi cinste", a remarcat ing. Ioan Nani. "Secţia a fost organizată astfel încât poate realiza toate cele trei metode de fabricaţie, şi anume comprimare directă, granulare umedă şi respectiv uscată. Este dotată cu echipamente moderne care sunt asistate de calculator. Personalul este format din 90 de persoane (operatori chimişti, ingineri chimişti, farmacişti etc.)", a declarat Liliana Postolache, şeful Secţiei Comprimate la SC Antibiotice SA Iaşi.

Niciun comentariu: