duminică, 19 decembrie 2010

ECOagrIS a revenit la Iaşi cu produse specifice Crăciunului

La Biserica Toma Cozma din Iaşi a debutat ieri a treia ediţie a Târgului naţional de produse ecologice şi tradiţionale ECOagrIS, organizat de Bioma Agro Ecology Co.

Deschiderea oficială a fost marcată printr-o slujbă de Te Deum săvârşită de un sobor de preoţi, în parcul sfântului lăcaş. Producătorii din peste zece judeţe ale ţării îi aşteaptă până mâine după-amiază pe ieşeni pentru a cumpăra produse de calitate: alimente bio şi produse tradiţionale. Ansamblul "Rapsodia" de la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi a interpretat o suită de tradiţii ale Crăciunului şi Anului Nou. "Cea de-a doua zi a târgului va fi marcată începând cu ora 16:00 de concertul de colinde susţinut de două grupuri corale formate din copii şi tineri care au absolvit cursul gratuit de învăţare a colindelor româneşti organizat de Biserica Toma Cozma, sub îndrumarea Danielei Cojocaru, câştigătoarea Festivalului Mamaia 2010. Surprizele vor culmina prin venirea lui Moş Crăciun, nelipsit de la Biserica Toma Cozma", a declarat Vasilica Onofrei, consilier Relaţii publice şi marketing la Bioma Agro Ecology Co.

Programul de vizitare a târgului este între orele 10:00-18:00, cu intrare liberă. "Ediţia a treia a Târgului ECOagrIS a avut succes încă din prima zi. Sunt prezenţi producători de calibru din zece judeţe ale ţării, cu preparate specifice de Crăciun. Sunt expuse produse tradiţionale pentru masa de Crăciun, prăjituri şi cadouri care pot fi oferite celor dragi", a precizat Vasilica Onofrei.

O nouă ediţie, în ianuarie 2011

Cumpărătorii şi distribuitorii au venit în număr mare şi la această ediţie, arătându-se mulţumiţi de calitatea produselor, respectiv de vânzări. "Am cumpărat mezeluri afumate şi muşchi. Am vrut să încercăm preparatele de carne din Maramureş. Dacă voi fi mulţumită de calitatea produselor cumpărate voi veni şi data viitoare", a declarat Viorica Curelaru din Iaşi. "Producem prăjituri de casă păstrând ingredientele naturale. Reţetele le avem de la mamele noastre. Am fost şi la prima ediţie şi am vândut toate produsele", a spus Gabriela Prodan, distibuitor de prăjituri din Maramureş.

Organizatorii şi-au propus ca în cadrul sărbătorilor de iarnă să organizeze o serie de târguri, astfel că în perioada 7-9 ianuarie urmează o nouă ediţie, dedicată Sfântului Ioan Botezătorul.

Niciun comentariu: