vineri, 24 decembrie 2010

Acţiuni caritabile ale femeilor ortodoxe din Iaşi în Postul Crăciunului

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române (SOFR) - filiala Iaşi a organizat în Postul Crăciunului mai multe acţiuni filantropice în cadrul centrelor de ocrotire socială din Arhiepiscopia Iaşilor. Membrele SOFR desfăşoară astfel de activităţi atât în grup, în cadrul asociaţiei, cât şi în particular, la locul de muncă.

La Grupul Şcolar "Vasile Pavelcu" pentru copii cu deficienţe de auz din Iaşi au mers pe 17 noiembrie 20 de copii de la Grădiniţa Numărul 14 din Iaşi, coordonaţi de educatoarea Paraschiva Olaru, membră SOFR. Aici s-a derulat programul "Să desenăm împreună" şi s-au oferit cadouri copiilor.

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, în cadrul programului "Bătrânii noştri, bunicii noştri", derulat în cartierul Ţicău din Iaşi, Societatea Ortodoxă a Femeilor Române a oferit, cu sprijinul Băncii Comerciale Române - filiala Iaşi, cadouri celor zece bătrâni incluşi în program. Cu sprijinul SC Coriolan Aur Smarald din Iaşi, membrele SOFR au oferit pe 11 decembrie 2010 produse alimentare şi igienico-sanitare copiilor de la Centrul Social "Petru Vodă" şi bătrânilor de la Azilul "Sfântul Pantelimon", aflate în apropierea Mănăstirii "Petru Vodă" din judeţul Neamţ.

Elevii de la Grupul Şcolar "Constantin Păunescu" pentru copiii cu deficienţe neuromotorii din Iaşi au primit la mijlocul acestei luni, din partea SOFR, daruri, constând în fructe şi dulciuri. Acţiunea s-a derulat cu sprijinul unui grup de copii de la Şcoala "Gheorghe Mârzescu" din Iaşi, coordonaţi de profesoara Maria Miron, membră SOFR. La iniţiativa profesoarei de religie Mariana Mujdei, a profesoarei de religie Camelia Apopei şi a doamnei Georgeta Bălan, membre SOFR, filiala Iaşi, pe 20 decembrie 2010 s-au oferit pachete cu fructe şi hăinuţe mamelor cu o situaţie materială dificilă, internate la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi. Tot aici, un grup de elevi de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi a susţinut un concert de colinde. SOFR are o colaborare bună de mai mulţi ani cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România - filiala Iaşi care a oferit în această perioadă pachete cu alimente persoanelor nevoiaşe. "Doresc să mulţumesc membrelor SOFR care s-au implicat în mod deosebit în acţiunile noastre. Sperăm ca pe viitor să ne aplecăm cu şi mai multă atenţie şi grijă către cei nevoiaşi", a declarat Margareta Vlad, preşedintele Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române din Iaşi.

Niciun comentariu: