miercuri, 15 decembrie 2010

Întruniri preoţeşti în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

La sediul Protopopiatului Botoşani s-a desfăşurat luni, 13 decembrie 2010, şedinţa lunară cu preoţii. Tema principală a dezbaterii a fost "Pastoraţia copiilor". În acest sens au fost analizate metodele prin care preotul îi poate atrage pe cei mici spre Biserică.

Tot luni, preoţii din Protopopiatul Dorohoi s-au întrunit în şedinţă lunară. Discuţiile s-au axat pe tema "Viaţa duhovnicească şi familia". În prezentarea acestei teme s-a pus accent pe rolul părinţilor în educaţia religioasă a copiilor.

Acum două zile a avut loc şedinţa lunară cu preoţii din Protopopiatul Ceahlău. Pe lângă problemele administrativ-bisericeşti ale protoieriei s-a dezbătut tema "Spaţiul rural - depozitar al valorilor şi tradiţiilor creştineşti şi româneşti", punându-se accentul pe colinde şi obiceiurile tradiţionale din această perioadă a anului.

La Protopopiatul Târgu Neamţ a avut loc ieri întrunirea lunară care a debutat cu un recital de colinde susţinut de tinerii din cadrul filialei locale a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR). În continuare preoţii prezenţi au dezbătut tema "Crezul - credinţa sfinţilor trăită astăzi".

În cadrul întrunirii de ieri a preoţilor din Protopopiatul Bârlad s-a discutat despre ajunul Crăciunului şi cel al Bobotezei, ca mijloace practice de pastoraţie a preotului.

Niciun comentariu: