duminică, 19 decembrie 2010

„Din fântâna Bisericii, colindătorii au luat pentru ei şi dăruiesc şi altora apa cea bună“

În Sala Coloanelor a Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi, joi seară, studenţii teologi au prezentat o piesă de teatru în spiritul Crăciunului. Tot ei au organizat un concert de colinde.

Au concertat: Corul "Theologus" şi Corul bărbătesc "Mitropolitul Iosif Naniescu" ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi, Corul "Mira" al Bisericii "Sf. Nicolae" - Domnesc din Iaşi şi Corul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR), filiala Iaşi. La acest eveniment a participat şi Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a transmis un cuvânt de binecuvântare. Pornind de la versurile colindului "La lină fântână", Părintele Mitropolit Teofan a subliniat faptul că "apa cea bună" este "vestea că Dumnezeu a coborât pe pământ". "Preotul, profesorul de teologie sau studentul caută să descopere o fântână din care să primească apa cea bună. Din fântâna Bisericii, colindătorii au luat pentru ei şi dăruiesc şi altora apa cea bună, care nu este altceva decât vestea că Dumnezeu a coborât pe pământ. Preotul de parohie, colindătorul şi profesorul de teologie sunt chemaţi să sape în sufletul lor, al celor din jur, al neamului, pentru a găsi apă care apoi să fie oferită, în calitate de ctitor de suflete şi inimi, celor care o caută", a explicat IPS Teofan.

Înalt Preasfinţitul Teofan a primit colinda Facultăţii de Teologie

Concertul de colinde al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi este organizat în fiecare an în preajma sărbătorilor de Crăciun şi este dedicat profesorilor de teologie. "Este un moment de mare bucurie, în felul acesta ne pregătim sufleteşte pentru sărbătorile Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De fiecare dată, concertul de colinde este încununat şi de o piesă de teatru al cărei text, regie şi interpretare aparţine în exclusivitate studenţilor. Bucuria de anul acesta a fost sporită de prezenţa Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, care, printre colindătorii pe care îi primeşte în această perioadă, a reuşit să primească şi colinda Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi", ne-a relatat pr. prof. dr. Viorel Sava, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi.

Niciun comentariu: