marți, 2 iunie 2009

Rugăciuni de mulţumire şi manifestări dedicate copiilor de 1 Iunie

PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, a fost ieri alături de copiii din municipiul Oneşti. În jurul prânzului, în parcul oraşului, Preasfinţia Sa, alături de preoţii oneşteni, a oferit dulciuri şi iconiţe copiilor în cadrul unui program dedicat lor, derulat de Centrul Rezidenţial „Alexandra“ şi Protopopiatul Oneşti.

Tot ieri, la Biserica „Sf. Gheorghe“ din Bacău, a fost oficiată, în jurul orei 12:00, o slujbă de mulţumire cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Elevii care iau masa de prânz zilnic la Casa „Samarineanul milostiv“, precum şi ceilalţi copii care au ţinut să participe la ceremonia religioasă au primit rechizite, dulciuri, jucării şi iconiţe.

La Capela Spitalului de obstetrică şi ginecologie Botoşani a fost săvârşită ieri slujba Acatistului Bunei Vestiri, urmată de rugăciuni pentru mame şi copii. Pr. Petru Fercal, misionar al Protopopiatului Botoşani, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a adus un omagiu mamelor care nasc şi-şi cresc frumos pruncii. La final, s-au împărţit mamelor prezente şi celor aflate în saloane peste 100 de pachete din partea Protopopiatului Botoşani.

În mai multe parohii ale Protopopiatului Hârlău au avut loc ieri manifestări dedicate copiilor. Una dintre acestea s-a desfăşurat la Şcoala generală Pîrcovaci, unde a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă intitulată „Ferestre spre cer“, icoane realizate de 22 de copii, membri ai Cercului de pictură „Arhim. Vartolomeu Dolhan“ din Pîrcovaci, în cadrul Proiectului „Copiii zugravi ai chipurilor sfinte“. Pr. paroh al parohiei Pîrcovaci, Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, a citit rugăciuni de binecuvântare a copiilor şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a mulţumit conducerii şcolii pentru colaborare şi a felicitat pe tinerii iconari şi pe profesoara care i-a îndrumat. După prezentarea unui program artistic, copiii au fost premiaţi de Protopopiatul Hârlău şi parohia Pîrcovaci.

Niciun comentariu: