luni, 15 iunie 2009

Concursul de admitere la seminariile teologice din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

La seminariile ortodoxe cu profil teologic din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au loc în această perioadă examene pentru admiterea în ciclul liceal ortodox. În toate şcolile teologice, clasele vor avea 28 de elevi, iar secţiile pe care le pot alege absolvenţii de clasa a VIII-a sunt Teologie pastorală, Patrimoniu sau Cântăreţi bisericeşti.

Competiţia pentru examenul de admintere la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi se va desfăşura în perioada 16-18 iunie, iar pe 20 iunie vor fi afişate rezultatele. Elevii care se vor înscrie la secţiile Teologie pastorală (28 de locuri) şi Patrimoniu (28 de locuri) vor susţine proba scrisă la Religie. Absolvenţii care optează pentru profilul Teologie pastorală vor susţine şi proba muzicală, iar cei care vor să se înscrie la secţia Patrimoniu vor da şi probe practice la Studiul formelor şi desenului.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ a organizat, începând de ieri, prima etapă a concursului de admitere pentru clasa a IX-a, iar săptămâna viitoare va avea loc susţinerea probelor de aptitudini la specializările Teologie ortodoxă - cursuri de zi, 28 de locuri (băieţi), Teologie Patrimoniu cultural (desen şi pictură) - cursuri de zi, 28 de locuri (clasă mixtă).

Înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Împ. Constantin şi Elena“ din Piatra Neamţ au început ieri şi se vor încheia luni, 15 iunie. Vizita medicală şi verificarea dicţiei şi a aptitudinilor muzicale vor avea loc pe 16 iunie, iar lucrarea scrisă la Religie va avea loc pe 17 iunie. Anul acesta, seminarul teologic de la Piatra Neamţ pune la dispoziţia elevilor 28 de locuri la secţia Teologie pastorală.

Înscrierile la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob de la Neamţ“ din Dorohoi au început ieri şi se vor încheia luni, 15 iunie, iar începând de marţi, 16 iunie, până joi, 18 iunie, va avea loc susţinerea probelor de aptitudini. La profilul Teologie pastorală se vor putea înscrie 56 de elevi în cele două clase ale acestei secţii.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe“ din Botoşani are, pentru anul şcolar 2009-2010, următoarea ofertă şcolară: 28 de locuri pentru clasa a IX-a, la profilul Teologie pastorală, 28 de locuri pentru clasa mixtă la profilul Teologie Patrimoniu, 28 de locuri pentru profilul Învăţământ vocaţional teologic, nivel de învăţământ Şcoala de Arte şi Meserii. Începând cu data de 10 iunie 2009 s-au eliberat fişele şi anexele pentru elevii care doresc să participe la probele de aptitudini, iar din 12 iunie până pe 15 iunie va avea loc înscrierea pentru probele de aptitudini, care vor fi susţinute în perioada 16-18 iunie 2009. Pe 19 iunie vor fi afişate rezultatele la probele de aptitudini.

O nouă secţie la seminarul din Huşi

Admiterea la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Cuv. Parascheva“ de la Mănăstirea Agapia a început ieri şi se va desfăşura până pe 18 iunie. Începând cu data de 16 iunie se vor desfăşura probele de aptitudini pentru singura clasă cu profilul Teologie pastorală.

Şi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Dosoftei“ din Suceava a început de ieri înscrierea candidaţilor, urmând ca marţi, 16 iunie, de la ora 10:00, să se desfăşoare vizita medicală şi verificarea aptitudinilor muzicale. Miercuri, 17 iunie, începând cu ora 9:00, va avea loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor religioase. Planul de şcolarizare mai cuprinde o clasă cu 28 de locuri pentru frecvenţă redusă, filiera teoretică, profil umanist, specializarea Filologie, pentru care se vor face înscrieri în perioada 23-29 iulie 2009.

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Huşi, începând cu acest an şcolar, numărul de elevi va fi mai mare, întrucât se va înfiinţa o clasă cu profil umanist - Filologie. Astfel, în anul şcolar 2009-2010, la Seminarul Teologic din Huşi vor fi două clase de liceu, după cum urmează: clasa a IX-a, profil umanist - Filologie, cu un număr de 28 de locuri, şi clasa a IX-a, profil teologic, specializarea Teologie ortodoxă, cu un număr de 28 de locuri. Admiterea la clasa de Filologie se va face computerizat, iar la clasa cu profil teologic se pot înscrie absolvenţi de gimnaziu care au participat la tezele cu subiect unic. Între 12-15 iunie va avea loc înscrierea pentru proba de aptitudini, iar în perioada 16-18 iunie se vor desfăşura probele de aptitudini şi vizita medicală.

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. M. Mc. Gheorghe“ din Roman, anul acesta elevii se vor putea înscrie la secţiile Teologie pastorală şi Cântăreţi bisericeşti. Între 16-18 iunie se vor desfăşura probele de aptitudini, constând în vizita medicală, probe muzicale şi probe la Religie.

Niciun comentariu: