Sute de credincioşi din parohia Curături, dar şi din satele învecinate au participat, în urmă cu două zile, la sfinţirea Bisericii „Naşterea Maicii Domnului“. PS Calinic Botoşăneanul a oficiat începând cu ora 8:30 slujba de sfinţire a lăcaşului de cult, după care credincioşii prezenţi, atât bărbaţii, cât şi femeile, s-au închinat în sfântul altar, participând, în continuare, la slujba Sfintei Liturghii, săvârşită de Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, cel care a pus, în urmă cu 11 ani, piatra de temelie a bisericii închinate sărbătorii Naşterii Maicii Domnului. Din soborul format din 25 de preoţi şi diaconi a făcut parte şi pr. Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2.
Implicarea în zidirea unei biserici, o şansă în plus pentru mântuire
În cuvântul de învăţătură pe care l-a rostit la finalul Sfintei Liturghii, PS Calinic Botoşăneanul a subliniat în mod deosebit faptul că ridicarea unei biserici şi implicarea preotului şi credincioşilor în zidirea acesteia constituie o şansă în plus pentru sfinţirea vieţii şi pentru mântuire. La rândul său, pr. protopop Vilie Doroşincă a rostit un cuvânt în care a evidenţiat lucrarea ce s-a săvârşit în parohia Curături, în ultimii 11 ani, amintindu-i aici atât pe pr. Mihai Săcrieru, care a ridicat biserica, cât şi pe pr. paroh Marius Daniel Profir, care a continuat lucrările de pictură ale sfântului lăcaş şi a ridicat o casă socială. Părintele protopop a remarcat faptul că, deşi parohia Curături este una mică, oamenii din această comunitate au crezut până la capăt în ceea ce şi-au dorit, punând umăr lângă umăr pentru a-şi clădi biserica. La sfârşitul Sfintei Liturghii, enoriaşii care au susţinut în mod substanţial lucrările la biserică şi la casa socială au primit distincţii de vrednicie.
„Fiecare credincios a contribuit cu ce a putut“
Parohia Curături a fost, la început, filie a parohiei Piciorul Lupului. În anul 1991, după înfiinţarea parohiei, s-a hotărât sfinţirea locului pentru construcţia bisericii. „Nu putem spune că am avut un sponsor principal pentru ridicarea bisericii, ci, fiecare credincios, în parte, a contribuit cu ceea ce a putut. Contribuţiile au venit şi din parohiile învecinate, de la credincioşii care au dorit să sprijine cu puţinul lor lucrările care s-au efectuat la biserică“, a menţionat pr. paroh Marius Daniel Profir, care este şi secretarul Protopopiatului Iaşi 2. (Z.L.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu