marți, 19 ianuarie 2010

Şedinţe preoţeşti în patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor

Preoţii din Protopopiatul Hârlău s-au reunit ieri, 18 ianuarie 2010, în şedinţă lunară. Referatul cu tema: „Simbolul de Credinţă - istoric şi semnificaţii“ a fost susţinut de către pr. Iulian Adam, de la parohia Bahlui. „S-a discutat despre componenţa celor 12 cercuri pastorale şi despre preşedinţii acestora, despre alegerea membrilor consiliilor şi comitetelor parohiale“, ne-a spus pr. Nicolae Crăciun, protoiereu al Protopopiatului Hârlău.

La sediul Protopopiatului Botoşani a avut loc ieri întrunirea lunară cu preoţii, în cadrul căreia pr. Corneluş Aniţulesei, de la parohia Gurbăneşti, a prezentat tema: „Folosul citirii Sfintei Scripturi“. „După intervenţiile mai multor preoţi cu privire la această temă, s-a recomandat ca toate bibliile de la parohii să fie puse la dispoziţia credincioşilor pentru a le citi; s-a pus în evidenţă ideea susţinerii de predici tematice pe texte din Sfânta Scriptură“, a declarat pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botoşani.

La şedinţa preoţilor din Protopopiatul Darabani au participat ieri câţiva delegaţi ai Prefecturii Botoşani, pentru a se aborda problema retrocedării terenurilor agricole ale parohiilor. Au avut loc şi convorbiri cu preoţii care predau disciplina Religie, în ceea ce priveşte participarea la Olimpiada de Religie din acest an. După cum ne-a relatat pr. Constantin Pânzariu, protoiereu al Protopopiatului Darabani, au fost reluate discuţiile cu privire la continuarea proiectului privind obţinerea titlurilor de proprietate pentru biserici, case sociale şi parohiale.

„Sfinţii, apărători ai învăţăturii de credinţă la Sinodul I Ecumenic“ este titlul temei prezentate ieri de pr. Adrian Mocanu, de la parohia Podeni, la conferinţa lunară cu preoţii din Protopopiatul Dorohoi. Pr. Stelian Ciurciun, protoiereu al Protopopiatului Dorohoi, ne-a precizat faptul că la această întâlnire au fost prezentate ultimele hotărâri şi recomandări venite de la Centrul Eparhial Iaşi, fiind dezbătute, totodată, şi alte probleme administrative.

Niciun comentariu: