miercuri, 26 august 2009

Şedinţe preoţeşti în trei protopopiate din Arhiepiscopia Iaşilor

- La sediul Protopopiatului Darabani a avut loc luni, 24 august 2009, întrunirea lunară a preoţilor, în cadrul căreia pr. Ciprian Hapliuc, de la parohia Comăneşti, a prezentat tema „Participarea tinerilor la activităţi bisericeşti“. S-au adus în discuţie, de asemenea, activităţile desfăşurate de preoţii parohi cu tinerii pe perioada vacanţei de vară, proiectul „Hristos împărtăşit copiilor“, precum şi alte aspecte administrative.

- Ieri a avut loc şedinţa preoţilor din Protopopiatul Paşcani. Pr. Octavian Pantelimon, de la parohia Blăgeşti, a prezentat tema „Criza spirituală şi criza economică în contextul societăţii de astăzi“, explicând preoţilor prezenţi câteva dintre particularităţile crizei economice. „S-a concluzionat că această criză morală declanşează şi criza din familie. S-a vorbit despre criza de astăzi, prin împătimirea oamenilor cu atâtea păcate grele. Am discutat, de asemenea, despre dezechilibrul moral, care duce, de cele mai multe ori, la suicid“, a spus pr. Pavel Postolachi, protoiereul Protopopiatului Paşcani. La final s-au adus în discuţie probleme administrative, s-a făcut cunoscut modul de distribuire a Fondului „Păstorul cel Bun“ şi s-a recomandat preoţilor să binecuvinteze începutul de an şcolar.

- La sediul Protopopiatului Săveni a avut loc ieri şedinţa lunară cu preoţii. Tema conferinţei s-a intitulat „Valoarea vieţii liturgice în societatea de astăzi“ şi a fost prezentată de pr. Dumitraş Cristian de la parohia Miron Costin - Vlăsăneşti. În cadrul întrunirii s-au prezentat diferite informări de la Patriarhia Română şi de la Centrul Eparhial Iaşi. „S-a făcut o informare cu privire la salarizarea preoţilor debutanţi, care pot opta între un salariu minim sau maxim. De asemenea, s-a vorbit despre examenul de capacitate preoţească, care va avea loc anul acesta între 17-18 septembrie 2009, dar şi despre alte probleme administrative“, a declarat pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.

Niciun comentariu: