marți, 14 august 2012

Şedinţe preoţeşti în trei protopopiate din Arhiepiscopia Iaşilor

Preoţii din Protopopiatul Iaşi 1 s-au reunit ieri în Sala "Dr. Iustin Moisescu" a Centrului eparhial Iaşi. "Referatul cu titlul "Vindecarea ca dar al lui Dumnezeu" a fost susţinut de pr. Florin Georgescu de la parohia Vladomira - Trifeşti", a spus pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1.
Tot ieri s-au întrunit preoţii Protopopiatului Darabani. Programul întâlnirii a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Darabani. Părintele Constantin Pânzariu, protoiereul Protopopiatului Darabani, a menţionat că tema conferinţei, la care a participat şi pr. Ionel Roată, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, a fost "Efectele internetului şi ale televizorului asupra persoanei", fiind pregătită de pr. Ciprian Dumitru Muraru de la parohia Horodiştea.
Ieri a fost şedinţă şi în Protopopiatul Hârlău. După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, referatul cu tema "Sfinţii taumaturgi în Biserica Ortodoxă" a fost expus de pr. Ciprian Mînicaru, de la parohia Zlodica. În cadrul celor trei şedinţe preoţeşti au fost transmise mai multe hotărâri ale Centrului eparhial Iaşi. Una dintre aceste hotărâri este înfiinţarea Fondului "Familia-Sfântul Stelian", destinat ajutorării familiilor cu mulţi copii din Arhiepiscopia Iaşilor. (C. Ciofu)

Niciun comentariu: