miercuri, 30 mai 2012

„Valori culturale româneşti“, la final

Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ a găzduit, în perioada 25-27 mai, a VII-a ediţie a parteneriatului interjudeţean "Valori culturale româneşti".
Proiectul a fost iniţiat de Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi. În buna desfăşurare a proiectului s-au implicat la această ediţie prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, pr. prof. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ, prof. Viorel Laiu din partea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, prof. Sorin Sitea de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi, prof. Luminiţa Bordianu şi prof. Mihaela Toma de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ şi prof. Daniela Lupiş de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Iaşi.
Prin obiectivele propuse, complexitatea temelor abordate şi dimensiunea spirituală, proiectul "Valori culturale româneşti" se individualizează ca o manifestare unică la nivel naţional. Deschiderea festivă a celei de-a VII-a ediţii a debutat cu intonarea imnurilor celor două şcoli partenere. Au fost rostite alocuţiuni de pr. prof. Ioan Mihoc, prof. dr. Lăcrămioară Iordăchescu, pr. prof. Viorel Laiu şi prof. Sorin Sitea, coordonatorii proiectului. În cadrul acestei ediţii, pr. lect. univ. dr. Mihai Vizitiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi a susţinut conferinţa "Hristos şi tinerii", iar dr. Sorin Iftimi, cercetător în cadrul Complexului Muzeal Naţional Moldova Iaşi, a prezentat lucrarea "Lemnul Sfintei Cruci şi Ţările Române în secolele XV-XVIII". De asemenea, a avut loc concursul de istorie şi religie "Oltea Doamna". Programul a mai cuprins vizite documentare la mănăstiri, un meci de fotbal, participarea la Sfânta Liturghie, dar şi alte activităţi educative sau recreative. C Ciofu

Niciun comentariu: