luni, 14 mai 2012

„Căsătoria nu este o vrajă, este muncă de 24 de ore pe zi“

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi a organizat vineri, 11 mai, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi, conferinţa cu titlul „Medicina între sarcină şi contracepţie“, ediţia a II-a. Întâlnirea a fost realizată în cadrul proiectului „Dreptul la viaţă“ al ASCOR - filiala Iaşi.


Invitatul special al conferinţei a fost diac. Stephen Holley, misionar ortodox din California, care a vorbit în prima parte a alocuţiunii sale despre scopul căsătoriei şi despre metodele contraceptive. Traducerea a fost asigurată de pr. drd. Andrei Atudori. „Naşterea de copii şi crearea vieţii scoate în evidenţă realitatea Sfintei Treimi. Există poruncă de la Dumnezeu de a creşte şi de a ne înmulţi. Nu toată lumea poate face acest lucru din diferite motive. Nu ştim ceea ce intenţionează Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Când m-am căsătorit cu soţia mea doream să avem 12 copii, dar nu am avut decât unul. Au fost mai multe sarcini pierdute. Este posibil ca aceste sarcini să se fi pierdut datorită folosirii metodelor contraceptive. Nu ştiam că există foarte multe contraceptive care cauzează avortul. Aceste contraceptive ar trebui evitate complet pentru că ele nu sunt în acord cu legile lui Dumnezeu. Trebuie să stabilim ce ne determină la început să ne căsătorim. Căsătoria nu este o vrajă, aşa cum credem adesea, ci este muncă de 24 de ore pe zi, care nu se încheie niciodată. Ne oferim pe noi înşine unul altuia pentru că soţul este cel mai bun ajutor al soţiei pentru a ajunge în împărăţia lui Dumnezeu. Soţia este cel mai bun ajutor pentru soţ pentru a ajunge în împărăţia lui Dumnezeu. Multe persoane se căsătoresc în urma atracţiei fizice, dar nu se gândesc la ceea ce se poate întâmpla după ce apare prima criză în viaţa lor. Există moduri prin care ne putem exprima iubirea faţă de celălalt fără a folosi contraceptive şi fără a risca să dobândim o sarcină înainte de a fi pregătiţi pentru aceasta“, a subliniat diac. Stephen Holley.

Dispariţia unei culturi, cauzată de lipsa copiilor

În acelaşi timp, diac. Stephen Holley a atras atenţia asupra scăderii numărului de naşteri în toată lumea, fenomen care duce la dispariţia unei naţii. „De multe ori, oameni simt nevoia să realizeze anumite lucruri înainte să se căsătorească şi în special înainte de a avea un copil. Oamenii doresc să aibă locuri de muncă bune, să aibă propria casă, să aibă propria maşină, un cont în bancă, pentru ca ulterior să se căsătorească şi să aibă copii. Dintr-o dată vedem că soţia a ajuns spre 40 de ani, când posibilitatea de a avea un copil se diminuează foarte mult. De multe ori, a aştepta aceste lucruri nu este cel mai indicat pentru că lucrurile materiale devin mai importante decât a demonstra lumii existenţa Sfintei Treimi, prin naşterea de copii. Sunt studii care au dovedit că dacă o cultură nu dă naştere la cel puţin 2,7 copii pe familie, acea cultură va dispărea în timp de două generaţii. Italia şi Germania, de exemplu, sunt la un procentaj de 1,4 copii pe familie. Culturile lor sunt pe cale de dispariţie. Cu toate acestea, populaţia din aceste ţări este în creştere. Acest lucru se întâmplă datorită migraţiei musulmanilor, care au o rată de 9,8 copii pe familie. Pe parcursul vieţii voastre, Franţa va deveni o naţiune musulmană. Dacă dorim să dăinuie cultura noastră, trebuie să facem copii, în ritmul de cel puţin 2,2 pe familie. Astfel, dacă ai trei copii, îţi îndeplineşti rolul. Cred că ar fi păcat să văd o cultură atât de frumoasă ca a României să sucombeze în faţa musulmanilor din cauza lipsei de naşteri a copiilor“, a atras atenţia diac. Stephen Holley.

„România este Athosul meu, pentru că e una dintre cele mai frumoase ţări din lume“

Diac. Stephen Holley s-a născut în 1948 şi, după cum a mărturisit, L-a cunoscut pe Hristos la vârsta de 21 de ani, prin intermediul cultului baptist. A absolvit Academia de Studii Biblice din Philadelphia în anul 1974 cu o licenţă în Ştiinţe ale Scripturii, la secţia Teologie-Pastorală, apoi a urmat cursurile Seminarului Teologic Biblic, unde a dobândit un masterat în Dogmatică. Ulterior a făcut un al patrulea an de studii cu o teză de masterat în teologie. După ce a renunţat la activitatea de pastor protestant, a lucrat în domeniul industriei timp de 25 de ani. În anul 1996 a făcut cunoştinţă cu Biserica Ortodoxă. „M-am îndrăgostit de Biserica Ortodoxă pentru că lucrurile pe care le-am crezut în urma studierii Sfintei Scripturi erau crezuri ortodoxe, dar nu ştiam cum anume să le numesc. Protestanţii mă tot îndepărtau deoarece credeam în Biblie, aşa cum a fost scrisă. Când am găsit Biserica Ortodoxă, mi-am găsit casa. Am primit Mirungerea împreună cu soţia mea şi am fost hirotesit citeţ în anul 1998 şi hirotonit diacon în luna aprilie a anului 2002. În prezent, slujesc ca diacon la Biserica «Sfântul Arhanghel Mihail» din California, care aparţine de Patriarhia Antiohiei“, a spus diac. Stephen Holley. Oaspetele tinerilor ascoreni din Iaşi a avut privilegiul de a sta în România anul trecut timp de şase săptămâni, ca specialist misionar cu privire la probleme legate de căsnicie şi familie, la invitaţia lui Floyd Franz de la Orthodox Christian Mission Center (OCMC). A petrecut două săptămâni la Cluj Napoca şi patru săptămâni la Iaşi. „M-am îndrăgostit pur şi simplu de România. Am ţinut numeroase conferinţe până în prezent, cele de la ASCOR fiind favoritele mele. Eu şi soţia mea ne gândim foarte serios să ne mutăm în România peste doi ani. Încerc să pun bazele unei activităţi de consiliere a tinerilor din punctul de vedere al vieţii premaritale. În ţara mea nu sunt foarte multe persoane interesate de acest lucru. În România sunt invitat să fac lucruri care îmi plac, mai ales că iubesc acest popor şi această ţară. România este Athosul meu, pentru că e una dintre cele mai frumoase ţări din lume“, a mărturisit diac. Stephen Holley.

Niciun comentariu: