vineri, 4 mai 2012

Concurs de creaţie literar-religioasă şi plastică

Elevii din clasele III-VIII care învaţă în şcolile din localităţile arondate Protopopiatului Moineşti se pot înscrie, până pe data de 28 mai 2012, la concursul de creaţie literar-religioasă şi plastică "Cuvânt şi culoare din suflet de copil". Scopul acestei competiţii este acela de a cultiva dragostea faţă de semeni şi de a-i educa pe copii în sensul ajutorării persoanelor aflate în suferinţă: bătrâni, bolnavi, singuri, copii abandonaţi, familii sărace.

Concursul de creaţie literar-religioasă şi plastică "Cuvânt şi culoare din suflet de copil" va fi organizat cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în cadrul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor. Copiii din clasele III-IV şi V-VI se pot înscrie la secţiunea A - "Iubirea creştină" - desen, iar cei din clasele VII-VIII la secţiunea B - "Sănătatea ca dar al lui Dumnezeu" (eseu argumentativ). În cadrul primei secţiuni va trebui ilustrată printr-un desen în acuarelă modul în care creştinul îşi manifestă iubirea faţă de persoanele aflate în suferinţă. Lucrările vor fi realizate în format A4. Fiecare participant va avea pe verso lipită o etichetă completată cu următoarele date: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadru didactic coordonator, titlul lucrării, telefon.
A doua secţiune constă în redactarea unui eseu argumentativ în format A4 de maximum două pagini. Datele de identificare a elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, cadrul didactic coordonator, titlul lucrării, telefon şi date de contact) vor fi scrise pe verso. Lucrările vor fi trimise pe adresa Protopopiatului Moineşti (strada Vasile Alecsandri, nr. 56, municipiul Moineşti, judeţul Bacău), până pe data de 28 mai 2012. "2012 a fost consacrat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor. Este practic o invitaţie pentru toţi creştinii ortodocşi să înmulţească faptele milei creştine. Ştim cu toţii că indiferenţa ucide. De aceea, credem că e necesar să dezvoltăm în sufletele tinerilor noştri compasiunea şi iubirea pentru toţi aceia care sunt în suferinţă atât sufletească, cât şi trupească. În acest demers se înscrie şi acest concurs, activitate în cadrul căreia copiii sunt chemaţi să ne arate cum văd ei boala şi suferinţa, cunoaşterea şi asumarea unor valori morale, precum demnitatea, altruismul, compasiunea sau sacrificiul de sine", a spus pr. Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti, cel care va coordona comisia de evaluare a lucrărilor. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 14 iunie 2012, în sala de conferinţe a Protopopiatului Moineşti.

Niciun comentariu: