vineri, 11 mai 2012

Paşi noi în dezvoltarea serviciilor sociale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

La sediul Protopopiatului Bacău a avut loc ieri o întâlnire pentru planificarea strategică a serviciilor sociale din cadrul Eparhiei Romanului şi Bacăului. Au participat părinţii protopopi din cele şase protoierii ale arhiepiscopiei, care se vor implica în strategia de dezvoltare a serviciilor sociale. 

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului a organizat ieri, la sediul Protopopiatului Bacău, întâlnirea locală pentru planificarea strategică a serviciilor sociale din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Întrunirea s-a desfăşurat în cadrul proiectului "Formare trainică pentru parteneriat social - FORTE", susţinut prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane - POS DRU, Domeniul Major de Intervenţie 3.3. Proiectul propune o intervenţie structurată pentru sprijinirea dezvoltării organizaţionale a eparhiilor, în funcţie de caracteristicile lor şi de priorităţile identificate la nivel local. "Până în prezent au fost parcurse etapele de evaluare organizaţională şi a serviciilor sociale, urmând ca în continuare să demareze procesul de planificare strategică pentru incluziune socială în domeniul social. Incluziunea socială se adreseaza atât comunităţii, cât şi individului, ştiut fiind faptul că numai prin implicarea comunităţii putem ajuta oamenii eficient. E un proces ce îşi propune ca prin consultarea cu persoanele reprezentative din eparhie să stabilească direcţia în care se vor desfăşura lucrurile pe viitor", a declarat preot Eugen Ciuche, consilier la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
După cum a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la această întânire locală au participat părinţii protopopi din cele şase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului (Bacău, Buhuşi, Moineşti, Oneşti, Roman şi Sascut), însoţiţi de un grup de persoane implicate în activităţile de asistenţă socială din cadrul protoieriilor. "Informaţiile primite vor fi preluate şi prelucrate de către nucleul de planificare strategică alcătuit din 15 persoane. Acest nucleu va lucra la generarea strategiei de dezvoltare a serviciilor sociale ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului", a spus pr. Constantin Gherasim.

Niciun comentariu: