duminică, 18 octombrie 2009

Şedinţă de lucru la Centrul „Mia Casa“ de la Bârnova

La Centrul „Mia Casa“ - Inculeţ al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“, din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a avut loc joi, 15 octombrie 2009, o şedinţă de lucru la încheierea celor şase luni de activitate. La această întrunire au participat partenerii norvegieni, reprezentanţii Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ şi cei ai Primăriei Bârnova.

„Delegaţia norvegiană de la «Mia Casa» a participat la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, o bună parte dintre ei fiind pelerini vechi ai acestei sărbători. În cadrul şedinţei s-a pus în discuţie bugetul pe anul viitor şi contribuţia partenerilor din proiect, care sunt Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Fundaţia «Solidaritate şi Speranţă», «Mia Casa» - Norvegia şi Primăria comunei Bârnova“, a declarat pr. Iulian Negru, director executiv în cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“.

Centrul „Mia Casa“ are în grijă copii ce provin din familii cu posibilităţi materiale reduse din comuna Bârnova şi a fost amenajat la iniţiativa Fundaţiei „Mia Casa“ din Norvegia, care a început în anul 2006 demersurile şi investiţiile pentru realizarea centrului numit „Mia Casa“. Activităţile de la „Mia Casa“ - Inculeţ sunt coordonate de pr. Albert Adrian, de la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Bârnova, Protopopiatul Iaşi 2, şi, periodic, de câţiva tineri voluntari din Norvegia, care vin în practică la acest aşezământ.

Niciun comentariu: