miercuri, 21 august 2013

Zece zile sub semnul prieteniei la Săvineşti

Parohia Săvineşti 2 din Protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ, organizează, în perioada 17-26 august, Tabăra de creaţie „Aripi de înger“, ediţia a VIII-a. În primele zile, în activităţi s-au implicat 36 de tineri care fac parte din Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg, Germania.
La Centrul de servicii sociale „Samariteanul milostiv“ al Parohiei Săvineşti 2 se desfăşoară, până pe 26 august, Tabăra de creaţie „Aripi de înger“. Partenerii acestui proiect sunt: filiala Săvineşti a Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Primăria Săvineşti, Consiliul Local Săvineşti şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Neamţ. „Primul scop al taberei este acela de a scoate copiii din casă şi de a-i învăţa să se bucure socializând şi descoperind noi prieteni. Cel de-al doilea scop este educativ, copiii învăţând despre cromatica, nuanţele şi culorile care ne înconjoară, transpunându-le ulterior pe hârtie, sub îndrumarea educatorilor. Al treilea scop al taberei este cel catehetic“, a menţionat pr. paroh Petru Munteanu. 
Participanţii la tabără sunt tineri şi copii din Săvineşti, Neamţ, şi din zonele limitrofe. O parte din aceştia au venit din străinătate împreună cu părinţii lor, redescoperind frumuseţea Bisericii, a sfintelor icoane şi a cântecului bisericesc. Ca şi în anii precedenţi, în activităţile derulate în primele zile s-au implicat 36 de tineri din Germania, China şi Hong Kong, precum şi un grup de elevi de la Liceul Teoretic Măgdăceşti, Raionul Criuleni, Republica Moldova. „România este unul din locurile în care ne-am dorit să ajungem, aici desfăşurându-se unul din cele mai importante parteneriate pe care Nürnbergul le are cu Hong Kongul. Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu. Ne simţim foarte apropiaţi de aceşti copii pentru că nu suntem cu nimic diferiţi faţă de ei. Ne folosim inima şi zâmbetul ca să ne apropiem de ei“, a declarat Candice Wong din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg. „Comunitatea ortodoxă de aici desfăşoară activităţi sociale foarte frumoase şi noi ne bucurăm să fim în mijlocul ei, participând la aceste evenimente“, a spus Michael Götz, membru în cadrul YMCA din Nürnberg. 
Tabăra de la Săvineşti reprezintă pentru cei de dincolo de Prut un prilej de a cunoaşte mai bine locurile frumoase din patria mamă. „Am venit în această tabără cu elevii ce provin din familii vulnerabile şi cu venituri mici. Părintele Petru Munteanu a avut grijă de noi, sprijinind pe toţi copiii veniţi din Republica Moldova în tabără. Ne-am dorit ca ei să aibă posibilitatea de a vedea lumea şi să cunoască de unde vin şi cine sunt“, a mărturisit prof. Eugenia Ciutac. În prezent, tabăra gratuită se bucură de prezenţa a peste 150 de tineri. Copiii beneficiază de materiale didactice, de o masă de prânz la Centrul social „Popasul iubirii milostive“ al Parohiei Săvineşti şi de îndrumători cu experienţă. - national

Niciun comentariu: