joi, 1 august 2013

Agenda creştinului - joi 1 august 2013

Radio

- Radio Trinitas va difuza, joi 1 august 2013, de la ora 13:00 la ora 14:00, emisiunea „Lumea de azi“, a Arhiepiscopiei Iaşilor, moderată de Monica Avădănei. În cadrul emisiunii, ascultătorii vor afla cum va fi sărbătorit Sfântul Ioan Iacob la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ şi la Crăiniceni, judeţul Botoşani;
- Radio România Actualităţi va difuza joi, 1 august 2013, de la ora 20:30 emisiunea "Actualitatea credinţei".

TV

- TVR Iaşi va redifuza sâmbătă, 3 august 2013, de la ora 17:00, emisiunea „Pridvoarele credinţei“ a Arhiepiscopiei Iaşilor, realizată de pr. Dumitru Păduraru. Emisiunea va putea fi urmărită în reluare duminică, 4 august, de la ora 8:00, pe TVR 3 şi online pe www.tvrplus.ro;

Sfinţire de biserică

- Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, va sfinţi duminică, 4 august 2013, Paraclisul "Sfântul Ioan Iacob" al Institutului Regional de Oncologie Iaşi, aflat pe str. General Henry Mathias Berthlot nr. 2-4 Iaşi.

Sărbătorile sfinţilor nemţeni

În perioada 5-7 august 2013, credincioşii din toată ţara sunt aşteptaţi la sărbătorile sfinţilor nemţeni. Biserica "Sfântul Ioan Iacob Hozevitul" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Mănăstirea Neamţ îşi cinsteşte pe 5 august ocrotitorul. Pe 6 august va fi hram la Biserica "Schimbarea la Faţă" de pe Muntele Ceahlău, iar pe 7 august pelerinii sunt aşteptaţi la Mănăstirea Sihăstria şi la Mănăstirea Sihla pentru a o cinsti pe Sfânta Teodora de la Sihla.

Pelerinaj

În parohia Poieniţa, Protopopiatul Paşcani, judeţul Iaşi va fi adusă duminică, 4 august 2013, racla în care se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie. Sfintele moaşte vor ajunge la Poieniţa cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi vor fi aduse de la Biserica "Sf. Nectarie" din Iaşi. (Rubrică realizată de Constantin Ciofu)

Niciun comentariu: