vineri, 28 septembrie 2012

Rugăciuni pentru persoanele cu deficienţe din Piatra Neamţ

Taina Sfântului Maslu şi rugăciunile pentru sănătate au alinat pentru câteva clipe suferinţele persoanelor din Centrul de Recuperare prin Activităţi de Terapie Ocupaţională pentru Persoane cu Handicap din Piatra Neamţ. Acest aşezământ a încheiat un parteneriat atât cu parohia Ciritei din Piatra Neamţ, cât şi cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Piatra Neamţ. 

La Centrul de Recuperare prin Activităţi de Terapie Ocupaţională pentru Persoane cu Handicap din Piatra Neamţ, s-a săvârşit ieri Taina Sfântului Maslu pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru personalul centrului. De asemenea, clădirea acestui aşezământ a fost sfinţită de soborul de preoţi slujitori. Centrul este situat în parohia Ciritei din Piatra Neamţ şi este parte integrantă a Asociaţiei de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale (ASPNS) "Luceafărul" din Piatra Neamţ. După săvârşirea slujbei de resfinţire a aşezământului şi săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, părintele Constantin Bogdan de la parohia Ciritei şi-a arătat mulţumirea faţă de "bunul mers al acţiunilor comune ale asociaţiei şi ale parohiei pe care o păstoreşte". "Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit de a fi părtaşi la primirea hainei duhovniceşti a acestui aşezământ care astăzi (n.r. ieri) a fost refinţit. Harul Duhului Sfânt s-a coborât peste noi prin Taina Sfântului Maslu oficiată în această zi. Prezenţa noastră în rugăciune Îl aduce pe Hristos în sufletele şi trupurile noastre. Prin ungerea cu acest untdelemn sfinţit, Dumnezeu ne face răbdători spre pocăinţă, ne binecuvintează şi ne curăţeşte de păcate şi de suferinţe, ne întăreşte spre vindecare, lucrează în noi mântuirea. Ne bucurăm de aceşti copii şi tineri cu suflete curate în care Îl vedem prezent pe Dumnezeu şi Îl rugăm ca de fiecare dată să aducă pace, linişte şi sănătate în sufletele şi trupurile lor şi în ale celor care se străduiesc să le facă viaţa normală şi să îi integreze în comunitate. Vă felicităm pentru sârguinţă şi Îl rugăm pe Dumnezeu să vă binecuvinteze jertfelnicia", a spus pr. Constantin Bogdan, care nu este doar un bun colaborator, prin asumarea unui parteneriat pe perioadă nedeterminată din anul 2010, ci şi un apropiat al centrului.

"Avem o foarte bună colaborare cu parohia Ciritei"

Cu prilejul săvârşirii slujbei de resfinţire a centrului de lucru şi a săvârşirii Tainei Sfântului Maslu, Daniela Coman, preşedintele ASPNS "Luceafărul", ne-a oferit câteva detalii privind activitatea asociaţiei şi parteneriatul cu Biserica. "Centrul nostru desfăşoară activităţi de abilitare, integrare şi recuperare prin activităţi de ergoterapie şi terapie ocupaţională, cât şi activităţi instructiv-educative şi de timp liber. Beneficiarii acţiunilor noastre sunt 65 de copii şi tineri care se bucură de atenţia şi sprijinul nostru. Centrul de recuperare este un spaţiu pus la dispoziţie de Primăria Piatra Neamţ, iar printre parteneri şi finanţatori se numără Association SPERAM din Franţa, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ şi alte instituţii de profil din Neamţ şi din ţară, cât şi instituţii de învăţământ din Piatra Neamţ, Biblioteca "G. T. Kirileanu", Asociaţia ECO SMILE, ARAS Neamţ şi câteva firme şi societăţi comerciale locale. Începând cu anul 2007, am încheiat un parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Piatra Neamţ în cadrul căruia organizăm activităţi instructiv-educative şi cu caracter religios la care participă asociaţia noastră şi voluntari ai seminarului (activităţi de suport, socializarea şi petrecerea în mod util a timpului liber, îndrumare religioasă şi duhovnicească şi alte activităţi care vin în sprijinul beneficiarilor). Avem o foarte bună colaborare cu parohia Ciritei şi cu părintele paroh Constantin Bogdan, care ne este întotdeauna aproape, fiind implicat în activităţile noastre şi dornic de a comunica acestor copii şi tineri pe Hristos într-un mod simplu, dar eficient, corespunzător nevoilor acestora", a amintit Daniela Coman.
După cum n-a relatat pr. Ştefan Zaharia, responsabil de cateheză parohială, Protopopiatul Piatra Neamţ a încheiat în anul 2010, prin parohia Ciritei, un parteneriat cu Asociaţia de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale "Luceafărul" din Piatra Neamţ. "Acest parteneriat are scopul de a acorda consiliere spirituală, într-un cadru organizat, copiilor şi tinerilor din instituţiile rezidenţiale de protecţie socială aflate în administrarea asociaţiei, cateheze şi discuţii tematice, cât şi un program liturgic specific", a spus pr. Ştefan Zaharia. pagina

Niciun comentariu: