vineri, 28 septembrie 2012

Eveniment educativ-cultural la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi

La seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi au fost sărbătorite ieri limbile europene prin mai multe activităţi coordonate de cadrele didactice ale seminarului. Instituţia a organizat acest program întrucât are o secţie de Teologie-bilingv pentru fiecare an de studiu. 

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Ioan Iacob", secţia Teologie-bilingv din Dorohoi, au derulat ieri mai multe activităţi educative, cu prilejul celebrării Zilei Europene a Limbilor (26 septembrie). Aceste activităţi au avut drept scop cunoaşterea de către elevii acestei şcoli teologice a diversităţii lingvistice, a valorii tuturor limbilor vorbite în Europa, inclusiv a limbii române, dar şi conştientizarea importanţei învăţării limbilor străine. După cum ne-a relatat pr. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi, principalele activităţi derulate cu elevii în această săptămână au constat în prezentarea de referate şi momente artistice legate de rolul limbii române.
Prof. Raluca Condurache de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi a expus un referat cu tema "Limbile vorbite în Europa". În cadrul temei s-au prezentat limbile pe care le vorbesc europenii, rolul limbii române şi importanţa învăţării limbilor străine - crearea panoului limbilor moderne. De asemenea, programul manifestărilor a mai cuprins următoarele teme: "Cel mai frumos mesaj", de prof. Chicoş Elena (mesaje electronice către prietenii europeni ai elevilor şcolii), "Excursie virtuală", de prof. Gianina Butescu (o excursie virtuală în Franţa, Anglia şi Turcia), "Aplauze… aplauze", de prof. Elena Chicoş şi prof. Gianina Butescu (micro-spectacol de cântece şi poezii în limbi străine). "Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogăţii lingvistice: 23 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menţionăm limbile vorbite de cetăţenii provenind din alte ţări şi de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenţia asupra acestei imense bogăţii lingvistice, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au lansat, în 2001, iniţiativa Anului European al Limbilor. Evenimentul de la seminarul nostru arată deschiderea şcolii teologice din Dorohoi către societate. Profilul Teologie-bilingv de la seminarul nostru conferă copiilor şansa de a se afirma şi de a continua studiile superioare la facultăţi în domeniu", a spus pr. prof. Constantin Muha.

Niciun comentariu: