marți, 13 martie 2012

Şedinţe preoţeşti în trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor

La sediul Protopopiatului Paşcani a avut loc ieri întâlnirea lunară a preoţilor. Părintele Mihai Matcovici de la parohia Buda-Lespezi a susţinut referatul "Epitimiile canonice şi ascetice". După cum a precizat pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Paşcani, în cadrul conferinţei au fost abordate probleme administrative care ţin de viaţa parohiilor din Protoieria Paşcani. În acelaşi timp, s-a discutat despre programul duhovnicesc din perioada Postului Mare.

Preoţii din Protopopiatul Botoşani s-au reunit ieri în şedinţă lunară. De dimineaţă a fost oficiată Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite de către un sobor de preoţi, la Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Botoşani. Tema cu titlul "Icoana ortodoxă" a fost prezentată de pr. Mihai Ulman de la parohia "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Botoşani. După cum ne-a relatat pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, preoţii au fost anunţaţi de vizita Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la Botoşani, care va sluji vineri, 16 martie, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite în Biserica "Izvorul Tămăduirii" din cartierul botoşănean Parcul Tineretului.

Tot ieri a fost şedinţă la Darabani, desfăşurată la sediul protopopiatului (foto). Tema întrunirii s-a intitulat "Taina Sfântului Maslu, prezentare biblică, patristică şi istorică" şi a fost expusă de pr. Sergiu Gavriliu de la parohia Baranca-Hudeşti. Părintele Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, a menţionat că pe marginea referatului au avut loc discuţii şi luări de cuvânt ale preoţilor prezenţi. (C. Ciofu)

Niciun comentariu: