vineri, 16 martie 2012

Întruniri preoţeşti în trei protopopiate din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Preoţii din Protopopiatul Târgu Neamţ s-au reunit ieri în şedinţă administrativă lunară. Părintele Constantin Luca de la parohia Râşca - Drăgăneşti a susţinut referatul cu tema "Sfânta Liturghie - comuniune între cele două lumi". "Nu ne putem imagina o renaştere duhovnicească în lumea creştină dacă nu pornim de la Sfânta Liturghie, care este un praznic al bucuriei, cea mai concentrată lecţie la care asistă creştinul de 2000 de ani", a spus pr. Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamţ, citând din referatul expus. După citirea unei rugăciuni de dezlegare au fost transmise comunicările de la Centrul eparhial Iaşi.

Tot ieri a avut loc întrunirea preoţilor Protopopiatului Roznov. În cadrul acestei şedinţe s-a prezentat tema "Taina Sfântului Maslu - semnificaţie teologică şi existenţială".

La Biserica "Sfântul Nicolae" din Buhuşi a fost organizată ieri conferinţa pastoral-misionară a lunii martie cu preoţii Protopopiatului Buhuşi. Cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a trimis preoţilor articolul "Lucrarea taumaturgică în lume a Marelui Taumaturg", care a fost citit de pr. Silviu Stoica de la parohia Onişcani. După cum ne-a relatat pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuşi, articolul tratează o temă actuală şi de maximă importanţă. În continuarea întâlnirii, preoţii au discutat pe marginea temei expuse. "Considerăm că întâlnirea noastră şi-a atins scopul. Mulţumim Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul pentru grija pe care o poartă faţă de protopopiatul nostru şi preoţilor care au participat la întrunire", a remarcat pr. protopop Vasile Cozma. (C. Ciofu)

Niciun comentariu: