marți, 22 februarie 2011

Întâlnirea formatorilor proiectului „Alege şcoala!“

La Centrul Social-Cultural "Sfântul Ilie" Miclăuşeni, din judeţul Iaşi, a debutat ieri întâlnirea întregii echipe de implementare a proiectului "Alege şcoala!". Masa rotundă are loc la şase luni de la debutul proiectului, discutându-se modalităţile de implementare, respectarea graficului de activităţi şi provocările care au apărut pe parcurs.

În perioada 21-22 februarie 2011, la Centrul Social-Cultural "Sfântul Ilie" Miclăuşeni este organizată o masă rotundă la care participă formatorii proiectului "Alege şcoala!" din cinci regiuni din ţară, care includ eparhiile din zona Banatului, Ardealului, Olteniei, Dobrogei şi sudul Moldovei. În perioada următoare va fi stabilit graficul sesiunilor de formare, la care vor participa 2.000 de preoţi din zonele amintite. De asemenea, întâlnirea va stabili aspecte privind planificarea graficului de desfăşurare a taberelor din anul 2011 pentru 3.000 de copii. "Proiectul se desfăşoară în parametrii stabiliţi, existând câteva provocări care ţin de faptul că el se derulează pe o zonă extrem de întinsă şi de faptul că sunt zone diferite, cu tradiţii locale care trebuie respectate. Proiectul are constrângeri destul de mari, în sensul că trebuie să ne încadrăm în cerinţele europene, care sunt destul de complicate. Preoţii trebuie implicaţi în acest proiect cu întregul grup de copii şi de aceea am stabilit un indicator de nouă copii care participă din fiecare parohie. Sunt destul de mulţi preoţi care au înscris până la 30 de copii în acest program pentru că există o uşurinţă la acest proiect. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod şi Biserica noastră şi-au asumat acest proiect ca o dezvoltare a catehezei parohiale şi ca un instrument de a ţine copiii mai aproape de şcoală şi de educaţie", a spus pr. Constantin Naclad, inspector de cateheză în cadrul Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române şi managerul proiectului "Alege şcoala!".

Schimb de experienţă în timpul taberelor

Din luna august a anului trecut, proiectul "Alege şcoala!" a devenit un proiect naţional, mesajul acestuia fiind primit atât de preoţi, cât şi de copii. Activităţile proiectului sunt foarte atractive pentru copiii implicaţi, constatându-se o intensificare a activităţii catehetice la nivelul parohiei. "Sperăm ca prin intermediul taberelor de creaţie care vor fi organizate în vară să contribuim la apropierea copiilor de Biserică şi la creşterea acestora în sânul Bisericii. Există un schimb de experienţă care se realizează în timpul taberelor, creându-se relaţii personale între copii. Sperăm ca acest schimb de experienţă să contribuie cât mai mult la cunoaşterea lor şi la buna lor creştere în Hristos", a declarat diac. Florin Marica, inspector patriarhal în cadrul Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române şi manager II în cadrul proiectului "Alege şcoala!".

Niciun comentariu: