miercuri, 23 februarie 2011

20 de ani de existenţă a Ansamblului „Balada Bucovinei“

Ansamblul "Balada Bucovinei" din Suceava a sărbătorit luni, 21 februarie, 20 de ani de existenţă. La Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava a avut loc un concert dedicat acestui moment.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava a fost arhiplină luni seara. Numeroşi spectatori au venit să sărbătorească împlinirea a două decenii de când a fost înfiinţat Ansamblul "Balada Bucovinei". La evenimentul aniversar a participat, alături de autorităţi locale şi judeţene, Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a binecuvântat şi sprijinit activitatea ansamblului încă de la înfiinţare. În acelaşi timp au fost prezenţi foşti membri ai ansamblului care locuiesc în ţară sau străinătate, spectacolul muzical-coregrafic "Creşteţi flori şi muguraşi" dorindu-se a fi o întâlnire de suflet, frumoasă şi spirituală. La eveniment s-au alăturat Ansamblul "Ciprian Porumbescu", precum şi două grupuri de copii din Rădăuţi şi Dorohoi. "Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost plină de familia noastră, a Ansamblului "Balada Bucovinei". Aniversarea celor 20 de ani a reprezentat pentru noi o încurajare şi o bucurie", ne-a relatat folcloristul George Sârbu, coordonatorul ansamblului.

"În toţi aceşti ani, au impresionat sinceritatea şi talentul copiilor"

Cu acest prilej au fost lansate cartea "Creşteţi flori şi muguraşi", care cuprinde selecţii din activitatea celor 20 de ani, şi două albume audio ale copiilor din ultima generaţie, intitulate "Ansamblul "Balada Bucovinei" 20 de ani". "Cei 20 de ani de existenţă a Ansamblului "Balada Bucovinei" se datorează părinţilor copiilor care au făcut parte din formaţie, punând suflet în îndrumarea lor către arta tradiţională. Noi nu am fi putut exista dacă Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen nu ne-ar fi primit în primii ani la repetiţii chiar în Catedrala arhiepiscopală din Suceava. În limita posibilităţilor am fost sprijiniţi şi de autorităţile locale. Cu aceşti copii am realizat şi producţii bune şi folositoare atât în ţară, cât şi în străinătate. În toţi aceşti ani, au impresionat sinceritatea şi talentul copiilor, şi nu producţiile cu un înalt nivel artistic. O parte din copiii care au făcut parte din ansamblu sunt preoţi, profesori de muzică, ei formându-se în "şcoala" noastră", a mărturisit maestrul George Sârbu.

Niciun comentariu: