joi, 24 februarie 2011

Cabinet stomatologic în cadrul Spitalului „Providenţa“

Cabinetul Stomatologic "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din cadrul Spitalului "Providenţa" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost sfinţit marţi, 22 februarie. La acest eveniment au participat numeroase persoane, clerici şi mireni, care s-au implicat în amenajarea aşezământului.

Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi, au sfinţit marţi seara Cabinetul Stomatologic "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din cadrul Spitalului "Providenţa" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Iniţiativa înfiinţării cabinetului stomatologic a aparţinut Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul. La amenajarea acestuia s-a implicat dr. Ioan Truşcă, care a adus aşezământul la parametri optimi de funcţionare. Cu acest prilej, IPS Părinte Teofan a acordat distincţii de vrednicie domnului Constantin Comănescu, preşedintele grupului de firme "Pieta", domnului Nicuşor Lazăr, director în cadrul grupului de firme "Pieta" şi domnului Daniel Cherciu, director în cadrul grupului de firme "Pieta". Amenajarea cabinetului, aflat într-o clădire din vecinătatea Spitalului "Providenţa", a început în luna decembrie a anului trecut şi a fost finalizată recent.

Înalt Preasfinţitul Teofan şi-a exprimat bucuria pentru faptul că Spitalul "Providenţa" are, începând de ieri, un cabinet stomatologic. "Această iniţiativă se integrează în complexul spitalicesc mai larg şi nu este una întâmplătoare. Totul este bine structurat, având etape de parcurs şi ţinte de atins. Acest cabinet reprezintă un element suplimentar şi de aceea mulţumesc lui Dumnezeu pentru că găseşte printre oameni braţe şi minţi, astfel încât să prelungească atitudinea Sa creatoare", a spus IPS Teofan, care a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în amenajarea cabinetului stomatologic. "Mulţumesc domnului Constantin Comănescu pentru că a sprijinit această lucrare, Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul pentru apelul în ceea ce priveşte finalizarea acestui aşezământ. Aceeaşi mulţumire pentru doamna manager Gica Coşescu, care a arătat receptivitate imediată faţă de această osteneală, conştientă fiind că are o sarcină în plus să coordoneze încă o latură a spitalului. Gândul meu de recunoştinţă se îndreaptă şi către dr. Vasile Cepoi", a spus Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Niciun comentariu: