joi, 1 iulie 2010

Biserica Ortodoxă alături de sinistraţii din Moldova

Ploile din ultimele zile au provocat mai multe pagube în judeţele Botoşani şi Suceava. Marţi seara, în Dorohoi au fost evacuate peste 180 de persoane care locuiesc în zona podului Buhai, după ce luni o viitură puternică a inundat peste 800 de gospodării. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a început o campanie de strângere de fonduri pentru casele din mai multe localităţi din judeţul Suceava care au fost distruse de inundaţii. Locuitorii din Dorohoi se confruntă în continuare cu probleme cauzate de viitura puternică ce s-a abătut asupra unei părţi din oraş. Marţi seara, 180 de persoane au fost evacuate din gospodăriile aflate în zona podului Buhai, ca urmare a unei avertizări a autorităţilor. Oamenii care au rămas fără un adăpost sau care nu au putut locui în casele inundate au fost cazaţi în sălile de sport ale şcolilor din oraş sau în căminul Seminarului Teologic Ortodox Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi. Luni, 28 iunie, au fost cazate 18 persoane, iar începând cu ziua de marţi, 29 iunie, numărul sinistraţilor cazaţi a crescut la 60. În după-amiaza zilei de ieri erau adăpostite în aceste locuri 90 de persoane. "Le-am asigurat ceai cald şi o masă, iar de acum Primăria Dorohoi va asigura hrana şi apa pentru fiecare zi. Împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitare Publice Botoşani am trasat câteva modalităţi de asigurare a igienei şi a condiţiilor necesare pentru cazare. Am fost informaţi despre regulile de igienă privind comunităţile în astfel de situaţii. Ca unitate de învăţământ suntem la dispoziţia autorităţilor locale şi facem eforturi cu tot personalul pe care îl avem în dotare pentru asigurarea unor condiţii cât mai bune pentru sinistraţi", a declarat pr. prof. Constantin Muha, directorul seminarului dorohoian.

Campanie de strângere de fonduri în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a transmis un comunicat în care se precizează faptul că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, credincioşi, preoţi şi întreg cinul monahal al parohiilor şi mănăstirilor din Bucovina, se angajează să contribuie la ridicarea unui număr de case în zonele sinistrate din judeţ. "Oamenii de bine, şi aici numim pe ostenitorii cei mai avuţi dintre fiii Bisericii noastre, sunt rugaţi să adauge banului văduvei contribuţia domniilor lor, dându-şi obolul la alinarea suferinţelor şi împlinirea lipsurilor semenilor noştri, dureros încercaţi de nemiloasele puhoaie. Aşadar, contribuţia în bani se va vira în conturile Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor:

1. Cont curent în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014

2. Cont dolari SUA: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004

3. Cont EURO: RO46 RNCB 0234 0370 1091 0007

BCR Sucursala Judeţeană SUCEAVA

Materialele de construcţie donate - BCA, BCU, ciment, fier beton, ONDULIN (învelitoare) - pot fi depozitate la Căminul de Bătrâni "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, str. Parcului nr.6A. Telefoanele ce pot fi folosite sunt: Centrul eparhial Suceava: Secretariat â 0230/521.295; Contabilitate â 0230/551.551; Căminul de Bătrâni "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava â 0230/521.851. Dumnezeu să răsplătească tuturor celor care vor participa la această mare faptă a milei creştine", arată comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Niciun comentariu: