marți, 6 iulie 2010

Biserica din Gemenea, resfinţită după un deceniu de reconsolidare şi înfrumuseţare

Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a resfinţit în Duminica a VI-a după Rusalii Biserica "Sf. Ap. Petru şi Pavel" din parohia Gemenea, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Cu acest prilej, pr. paroh Alexandru Roşu a primit rangul de iconom stavrofor.

În urmă cu două zile, credincioşii din comuna Stulpicani, dar şi din alte localităţi învecinate au participat la resfinţirea Bisericii "Sf. Ap. Petru şi Pavel" din parohia Gemenea, oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În ultimii 11 ani, de când în parohia Gemenea a fost numit pr. Alexandru Roşu, s-au făcut importante lucrări de înfrumuseţare şi consolidare ale acestui sfânt lăcaş: s-a executat pictura interioară, s-au făcut reparaţii exterioare la faţada bisericii, s-au refăcut în parte acoperişul, catapeteasma, pardoseala, s-a refăcut agheazmatarul. Lucrările la biserică au fost susţinute de părintele paroh Alexandru Roşu şi de credincioşi, beneficiind şi de ajutorul câtorva sponsori. "Slujba de resfinţire a fost oficiată de IPS Pimen, înconjurat de un sobor de 20 de preoţi şi diaconi. Mai întâi s-a făcut înconjurul bisericii după rânduiala Bisericii noastre, iar după intrarea în sfântul lăcaş s-a făcut slujba de resfinţire. Ne-am îndreptat apoi către podiumul amenajat în apropiere, pentru slujirea Sfintei Liturghii", ne-a relatat pr. Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Pachete cu alimente pentru 2.000 de credincioşi

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a rostit un cuvânt de învăţătură, plecând de la pericopa Evangheliei Duminicii a VI-a după Rusalii, arătând solidaritatea care trebuie să existe între noi, creştinii, şi între oameni în general, aşa după cum au făcut cei care l-au purtat pe bolnavul din Capernaum şi l-au apropiat de Mântuitorul, şi în final acesta a primit vindecare. IPS Pimen a scos în evidenţă activitatea frumoasă desfăşurată de credincioşii parohiei sub conducerea şi povăţuirea părintelui paroh. În final acesta a primit distincţia de iconom stavrofor. "Deşi toate zilele dinainte au fost ploioase, în timpul săvârşirii Sfintei Liturghii vremea a fost frumoasă. Cum s-a terminat de împărţit ultima bucăţica de anaforă, s-a pornit o ploaie torenţială, dar pe timpul slujbei, repet, a fost foarte frumos. Prin grija parohiei, a Consiliului parohial, a credincioşilor şi a acelora cu responsabilitaţi la nivelul comunei Stulpicani, de unde face parte şi parohia Gemenea, s-au pregătit pentru toţi pelerinii 2.000 de caserole pentru ca fiecare să guste din bunătăţile pregătite de enoriaşi. A fost o mulţime impresionantă de credincioşi, iar atmosfera a fost una festivă şi frumoasă", a mai spus pr. protopop Aurel Goraş.

Niciun comentariu: