marți, 23 martie 2010

„Lupii Negri“ i-au vizitat pe bătrânii de la Bivolari

Persoanele aflate în grija Centrului medico-social Bivolari din judeţul Iaşi au primit ieri alimente, flori şi felicitări de la soldaţii şi angajaţii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi. Iniţiativa acestei acţiuni a aparţinut părintelui Valentin Păţăligă, preot militar la capela Batalionului, care aparţine de Protopopiatul Iaşi 2.

La Centrul medico-social Bivolari a avut loc ieri o acţiune social-filantropică susţinută de angajaţii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi. La această activitate a participat lct. col. Sergiu Mungiu, comandantul Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi, precum şi reprezentanţii soldaţilor şi ai angajaţilor civili. Înainte ca alimentele şi darurile pentru bătrâni să fie împărţite, lct. col. Sergiu Mungiu a făcut o scurtă prezentare a Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri", după care a amintit faptul că "acţiunea de astăzi (n.r. - ieri) a fost posibilă prin contribuţia benevolă a militarilor din cadrul Batalionului. Am vrut să vă arătăm că vă respectăm. Îmi doresc să nu fie o acţiune singulară, sperăm să mai venim aici", a spus lct. col. Sergiu Mungiu. Apoi, soldaţii au mers în fiecare salon, pentru a oferi vârstnicilor câte o farfurie cu sarmale, un pachet cu alimente, flori şi felicitări realizate de copiii de la Şcoala "Carmen Silva" din Iaşi. Acţiunea "Lupilor Negri" a fost susţinută şi de pr. Puiu Răzvan Aonofriesei, referent în cadrul Biroului de Asistenţă religioasă "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

"Unii bătrâni au început să cânte şi să plângă"

Activitatea filantropică de la Centrul medico-social Bivolari a fost organizată pentru sensibilizarea soldaţilor din unitate şi pentru a aduce în atenţie grija, responsabilitatea şi dragostea pe care aceştia o au pentru bătrânii din societate. "Unii bătrâni au început să cânte şi să plângă. A fost o bucurie atât pentru ei, cât şi pentru noi. A fost uşor să iniţiem această activitate, pentru că soldaţii batalionului nostru sunt uşor de sensibilizat, sunt oameni cu frică de Dumnezeu, oameni care au bătrânii lor, acasă. S-a văzut că dragostea pe care o poartă soldaţii faţă de familiile lor se râsfrânge şi asupra aproapelui. Soldaţii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi au participat la multe misiuni, în diferite teatre de operaţii. Mi-au mărturisit adesea că s-au întors sănătoşi doar datorită ajutorului lui Dumnezeu", ne-a spus părintele Valentin Păţăligă.

Bucurii şi mulţumiri

Persoanele care au primit daruri de la soldaţii Batalionului 151 infanterie "Lupii Negri" din Iaşi şi-au manifestat bucuria şi au mulţumit tuturor celor care au contribuit la aceasta. "Ne-am simţit foarte bine că am primit atenţii din partea soldaţilor. Pentru noi, reprezintă o mângâiere faptul că cineva se gândeşte să ne aducă un mic dar, mai ales că vremurile în care trăim sunt destul de grele", a declarat Adriana Luca. "Este binevenită acţiunea aceasta, pentru că suntem bolnavi. Neştiind ca va veni cineva să ne aducă măcar o floare, suntem deosebit de bucuroşi de această acţiune", ne-a mărturisit Aftinia Ursu, o altă bătrână, imobilizată la pat.

Un comentariu:

elena spunea...

Felicitari ,acestui minunat grup care isi indreapta gandurile si spre alte activitati,dar mi-ar fi placut sa fie in acest tablou de final mai multi oameni din bivolari inclusiv PARINTELE OJOGCU RESPECT ELENA DIN ARAD