vineri, 26 martie 2010

Concertul caritabil de Paşti al Corului „Sf. Ioan Cucuzel“

Sala "Dr. Iustin Moisescu" a Centrului Eparhial Iaşi a fost arhiplină marţi seara, când a avut loc concertul caritabil al Corului "Sf. Ioan Cucuzel" din Iaşi. La finalul manifestării a fost lansat primul CD cu muzică psaltică al formaţiei.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Corul "Sf. Ioan Cucuzel" din Iaşi a concertat în urmă cu două zile pentru tânărul Constantin Fânaru, care a suferit, în urmă cu şase ani, un accident în urma căruia a rămas paralizat. În deschiderea evenimentului moderat de pr. Dumitru Carp, de la biserica parohiei Bucium, Protopopiatul Iaşi 2, a cântat mai întâi un grup de copii de la Şcoala Generală Lungani, dirijat de profesorul de Religie Sergiu Tudose. Elevii au interpretat mai multe cântări specifice postului, dar şi perioadei pascale. După acest moment, pr. Dumitru Carp a povestit participanţilor la manifestare cum a ajuns tânărul Constantin Fânaru - sau Titi, cum îi spun prietenii - să fie nevoit să folosească scaunul cu rotile. "A venit de multe ori la noi, la biserică. Copiii din parohie s-au lipit de dânsul. Dacă l-aţi vedea pe Titi venind la sfântul altar să primească Sfânta Împărtăşanie... cu ce bunăvoinţă, cu ce discreţie, cu ce evlavie se apleacă în dreapta şi în stânga, spunând: "Iertaţi-mă"... De şase ani, Titi a înţeles ce mult îl iubesc tinerii", a spus pr. Carp, care i-a îndemnat pe cei prezenţi să se mai roage pentru sănătatea lui Titi.

"Am încercat să înaintăm către Dumnezeu o rugăciune pentru Titi"

Manifestărea cultural-religioasă a continuat cu intonarea, de către băieţii din Corul "Sf. Ioan Cucuzel", a mai multor cântări din perioada Triodului. În mijlocul sălii, pe o masă, a fost aşezată icoana Sfântului Ioan Cucuzel, ocrotitorul grupului. Partea a doua a concertului a debutat cu un moment artistic. În sunet de toacă, după ce au fost stinse luminile din sală, un tânăr al grupului, cu lumânarea aprinsă, a mers pe culoar strigând de trei ori: "Veniţi de luaţi lumină". Apoi, rând pe rând, purtând lumânări în mâini, fetele din Corul "Sf. Ioan Cucuzel" au venit în faţa spectatorilor. Concertul a continuat prin intonarea imnurilor din perioada Penticostarului. La final a avut loc lansarea primului disc al formaţiei de muzică psaltică "Sf. Ioan Cucuzel". În două urne, participanţii la concert au donat bani pentru Titi, care se poate vindeca prin şedinţe de kinetoterapie şi un tratament injectabil costisitor. "Am încercat să strângem cât mai multe fonduri şi să atragem cât mai mulţi oameni cu suflet mare, pentru a-l ajuta pe acest tânăr, ţinând cont de faptul că nici unul dintre părinţii lui nu lucrează. Prin concertul susţinut, am încercat să înaintăm către Dumnezeu o rugăciune pentru Titi şi pentru toţi cei din sală", a declarat Gabriel Corolea, dirijorul Corului "Sf. Ioan Cucuzel", cor format din tineri de la mai multe facultăţi din Iaşi.

Niciun comentariu: