miercuri, 3 martie 2010

Conferinţe ASCOR: „Înviind pe drumul Damascului“

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) - filiala Iaşi va organiza în perioada 2-23 martie seria de conferinţe prepascale sub genericul „Înviind pe drumul Damascului“. În perioada Postului Mare, tinerii ascoreni vor desfăşura mai multe activităţi în centrele de asistenţă socială din Iaşi.

Prima conferinţă din Postul Mare organizată de ASCOR - Iaşi a avut loc aseară, în Aula „Mihai Eminescu“ din corpul A al Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi. Prelegerea „Riscul de a fi ortodox“ a fost susţinută de Costion Nicolescu, directorul de imagine al Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti. Pe 9 martie, începând cu ora 18:00, protos. Hrisostom Rădăşanu, consilier în Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor, va susţine o conferinţă cu titlul „Întâlnire cu Sfântul Efrem Sirul“, iar pe 16 martie, IPS Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, va vorbi studenţilor ieşeni despre „Dragostea care acoperă mulţime de păcate“. Joi, 18 martie, tot în Aula „Mihai Eminescu“, va avea loc conferinţa cu titlul „Target duhovnicesc: Caut tânăr crispat de viaţă şi alergic la credinţă“, avându-l ca invitat pe protos. Ignatie Trif, preot slujitor la Catedrala arhiepiscopală din Alba-Iulia şi asistent la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba-Iulia. Seria conferinţelor se va încheia marţi, 23 martie, în Amfiteatrul B2 din corpul B al Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, când maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare şi consiliere „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Iaşi, va susţine prelegerea „Căutând sensul vieţii, m-a găsit Dumnezeu“.

„Tematica din acest an abordează Crezul ortodox şi convertirea“

În Postul Mare, ASCOR va desfăşura activităţi de asistenţă socială în centre de plasament, cămine de bătrâni sau la penitenciar, dar şi un concert de cântări specifice acestei perioade, pe 25 martie. „Manifestările susţinute de tinerii ascoreni vor fi înfăptuite sub egida «Anului omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti». «Pe drumul Damascului» este o expresie a lui Nicolae Steinhardt, care spune că fiecare dintre noi ajunge pe un drum al Damascului, pe un drum al regăsirii credinţei. Ştim că Sf. Ap. Pavel a mers pe drumul Damascului din dorinţa de a prigoni creştinii. Atunci a avut loc minunea convertirii lui, pe drumul Damascului, de Însuşi Iisus Hristos. Rolul ASCOR-ului este unul misionar în mediul academic; ne-am gândit să abordăm mai direct problema convertirii. Cred că cea mai interesantă întâlnire va fi cea cu protos. Ignatie Trif, care desfăşoară misiune în rândul tinerilor din Alba Iulia. Tematica din acest an a conferinţelor abordează Crezul ortodox şi convertirea“, a declarat Silviu Cluci, coordonatorul Departamentului Credinţă-cultură din cadrul ASCOR Iaşi. Departamentul Credinţă-cultură al ASCOR - filiala Suceava organizează conferinţele din Postul Sfintelor Paşti în fiecare joi a săptămânii, în sala de conferinţe a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. În aceeaşi perioadă, a Postului Mare, au loc, în campusul studenţesc din Suceava, serile de discuţii duhovniceşti cu studenţii şi repetiţiile corale pentru concertul pascal.

Niciun comentariu: