marți, 16 februarie 2010

100 de elevi la Concursul „Lumină din lumină“ de la Liceul „George Apostu“ din Bacau

La Liceul de artă „George Apostu“ din municipiul Bacău a avut loc sâmbătă, 13 februarie 2010, a XII-a ediţie a Concursului judeţean de eseuri şi creaţie literar-religioasă „Lumină din lumină“. Au participat elevi din clasele IX-XII de la colegiile şi liceele din Bacău.

Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Inspectoratul Şcolar judeţean Bacău în colaborare cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi cu Liceul de artă „George Apostu“ au organizat Concursul judeţean de eseuri şi creaţie literar-religioasă „Lumină din lumină“. În fiecare an, concursul s-a bucurat de o participare numeroasă a elevilor. Anul acesta au participat 100 de elevi ortodocşi şi romano-catolici de la toate liceele din judeţul Bacău. „În ultimii ani am ţinut cont că în judeţul Bacău sunt elevi şi profesori romano-catolici care au dorit să participe la concurs. De-a lungul celor 12 ediţii, ne-am bucurat de sprijinul Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, care a fost prezent de multe ori la concurs, pentru a ne da binecuvântare. De asemenea, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului ne-a susţinut cu fonduri şi cărţi de spiritualitate pentru a-i putea premia pe copii“, a declarat pr. prof. dr. Constantin Leonte, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe“ din Roman.

Premianţi de la mai multe şcoli din judeţul Bacău

Programul concursului a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoţi profesori, la finalul căreia prof. Irina Leonte, inspector şcolar de specialitate al disciplinei Religie în cadrul IŞJ Bacău, şi prof. Delia Pintilie, inspector general adjunct în cadrul IŞJ Bacău, au ţinut câte o scurtă alocuţiune. Competiţia s-a desfăşurat pe trei secţiuni: „Sfânt şi sfinţenie în creştinismul românesc“ (Premiul I - Irina Botezatu de la Liceul Teoretic „Spiru Haret“ din Moineşti şi Costina Dobre de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir din Oneşti; Premiul al II-lea: Iustina Chirliu de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Moineşti; Premiul al III-lea: Ioana Dabija de la Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău şi Simona Baciu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău), „Sfântul Constantin cel Mare şi credinţa creştină“ (Premiul I: Mădălina Scârlat de la Colegiul Naţional „Ferdinand I“ din Bacău; Premiul al II-lea: Maria Suzana Habet de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău; Premiul al III-lea: Lăcrămioara Andrei de la Colegiul Naţional „Costache Negri“, Tg. Ocna, Bacău) şi secţiunea „Cunoaşterea lui Dumnezeu“ (Premiul I: Iza Apostolu de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ din Oneşti şi Florina Năstase de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Bacău; Premiul al II-lea: Patricia Bocancea de la Colegiul Economic „Ion Ghica“ din Bacău şi Liviu Pădurescu de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ din Bacău; Premiul al III-lea: Andreea Cristea de la Colegiul Naţional „Costache Negri“ Tg. Ocna şi Florentina Iancu de la Colegiul „Henri Coandă“ din Bacău).

Niciun comentariu: