vineri, 13 iulie 2012

Sfinţire de biserică în Protopopiatul Sascut

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, va sfinţi duminică, 15 iulie, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din filia Gura Crăieşti a parohiei Crăieşti, Protopopiatul Sascut.
Sfântul lăcaş a fost ridicat începând cu anul 2006, prin strădania preotului Costel Cârlan, de la parohia Crăieşti, prin contribuţia credincioşilor, dar mai ales cu sprijinul autorităţilor judeţene şi locale.
"Binefăcătorii acestei biserici au ştiut să pună din osteneala lor pentru ca acest sfânt lăcaş să se înalţe. La acest eveniment deosebit sunt aşteptaţi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. Nădăjduim că va fi o sărbătoare deosebită, mai ales că până în prezent satul Gura Crăieşti nu a avut biserică. Deşi comunitatea este mică, oamenii aşteaptă cu nerăbdare momentul sfinţirii. Orice comunitate are nevoie de Dumnezeu şi de biserică pentru a se ruga atât pentru ei, cât şi pentru înaintaşi", a declarat pr. Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut. (C. Ciofu)

Niciun comentariu: