vineri, 8 iunie 2012

Tinerii nemţeni au adus bucurie în două centre sociale

Centrul de Tineret "Vestitorii Bucuriei" şi parohia "Sfântul Nicolae" - Săcăluşeşti au derulat duminică, 3 iunie, o activitate dedicată bătrânilor, prin implicarea mai multor elevi şi studenţi din Neamţ. ATOR - filiala Piatra Neamţ a organizat mai multe acţiuni cu prilejul zilei de 1 iunie.

 În Duminica Pogorârii Sfântului Duh, la Centrul de Tineret "Vestitorii Bucuriei" din staţiunea Bălţăteşti şi la parohia "Sfântul Nicolae" - Săcăluşeşti, Protopopiatul Târgu Neamţ, s-a desfăşurat o activitate misionară şi caritabilă. În acest proiect, dedicat unui număr de 40 de persoane vârstnice, majoritatea aparţinând Centrului social Petricica din Piatra Neamţ, au fost implicaţi elevi şi studenţi din Piatra Neamţ, Bălţăteşti şi Agapia. Programul a început cu Sfânta Liturghie şi a continuat cu o agapă frăţească pentru toţi participanţii (copii, părinţi şi bunici). Invitaţii Centrului social Petricica au povestit anumite momente fericite din copilăria şi viaţa personală. La rândul lor, şi cei mici au povestit întâmplări hazlii petrecute împreună cu bunicii, apoi au interpretat cântece dedicate bunicilor şi copilăriei. La final s-au împărţit tuturor participanţilor daruri constând în cărţi, dulciuri şi îmbrăcăminte pentru copiii cu nevoi speciale din parohia Săcăluşeşti, oferite de organizatori. "Dialogul dintre cele două generaţii a creat o atmosferă emoţionantă plină de bucuria unică pe care o poate oferi generozitatea şi dragostea credinţei creştine. Cu puţină osteneală, am reuşit, poate, să strecurăm în sufletele acestor oameni, adeseori cuprinşi de nelinişti şi tristeţi interioare ce vin din încercările şi zbuciumul vieţii, o rază de speranţă, de pace şi lumină. Asemenea, şi copiii au învăţat că farmecul şi frumuseţea omului izvorăsc nu din lucrurile materiale, ci din generozitatea şi bunătatea sufletească pe care le pot găsi în spiritualitatea şi tradiţia vie a Bisericii şi a credinţei creştine", a spus pr. George Măriuţa de la parohia Săcăluşeşti - Agapia.

Pelerinaj la mănăstirile nemţene

Membrii Asociaţiei Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Piatra Neamţ au desfăşurat pe 1 iunie campania "Un zâmbet pe faţa copiilor". Campania a fost implementată la Centrul de Educaţie Incluzivă "Alexandru Roşca" din Piatra Neamţ şi a constat în jocuri interactive de socializare şi comunicare, desene pe asfalt şi ghicitori. "Bucuria cea mai mare au avut-o copiii din centru când au primit din partea noastră câte un dar. Pentru o zi au uitat de situaţia grea în care se află", a spus pr. Iustin Rotariu, secretar al ATOR Piatra Neamţ. O altă activitate a avut loc de sărbătoarea Sfintei Treimi, când tinerii atoreni au mers în pelerinaj la mănăstirile din judeţul Neamţ. Membrii asociaţiei au fost însoţiţi de pr. pr. Nicolae Nicău, coordonatorul ATOR Piatra Neamţ, şi de pr. Iustin Rotariu. Traseul a fost următorul: Mănăstirea Petru-Vodă - Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din comuna Poiana Teiului - Mănăstirea Sihăstria - Mănăstirea Secu - Mănăstirea Neamţ.

Niciun comentariu: