sâmbătă, 9 iunie 2012

Sfinţirea Spitalului Municipal din Dorohoi

Personalul medical al Spitalului Municipal Dorohoi a avut ieri bucuria de a asista la slujba de binecuvântare a lucrărilor de reabilitare, săvârşită de un sobor de preoţi. Unitatea spitalicească din Dorohoi are în componenţă un paraclis şi un cabinet de consiliere religioasă de activitatea cărora se îngrijeşte un preot misionar de caritate. 

Un sobor de preoţi din municipiul Dorohoi a sfinţit ieri Spitalul Municipal Dorohoi. Din soborul de slujitori a făcut parte şi pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi. Au fost binecuvântate secţiile unităţii, dar şi Unitatea de Primire Urgenţe. Cu acest prilej, au fost sfinţite 100 de icoane care vor fi aşezate în saloane şi în cabinetele personalului. A urmat slujba Parastasului pentru medicii plecaţi la Domnul care s-au ostenit în Spitalul Municipal din Dorohoi. "Părintele protopop Stelian Ciurciun a adresat un cuvânt celor prezenţi, angajaţi ai spitalului şi oficialităţi locale, în care a apreciat efortul depus de dr. Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. Dr. Valerian Andrieş, alături de echipa din spital, a atras fondurile necesare reabilitării. La amenajarea paraclisului şi a cabinetului de consiliere religioasă "Buna Vestire" au contribuit sponsori din Dorohoi şi bolnavi", a relatat pr. Teodor Ciurariu, misionar de caritate în cadrul Spitalului Municipal din Dorohoi. 

"Şase femei au renunţat să facă avort în urma consilierii"

Spitalul Municipal din Dorohoi a fost reabilitat în ultimii doi ani, atât la interior, cât şi la exterior. În unitatea spitalicească a fost amenajat Paraclisul "Sfântul Nectarie Taumaturgul", sfântul antimis fiind oferit de Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în urmă cu doi ani. În secţia maternitate a spitalului a fost înfiinţat, în acest an, un cabinet de consiliere religioasă închinat Bunei Vestiri. "Am avut în acest an şase femei care au renunţat să facă avort în urma consilierii pe care am acordat-o în cabinetul de consiliere religioasă", a spus pr. Teodor Ciurariu, care se îngrijeşte de asistenţa religioasă în spitalul dorohoian din anul 2009. Pacienţii pot participa la programul de rugăciune în fiecare dimineaţă începând cu ora 6:00 şi seara de la ora 18:00. În fiecare miercuri şi vineri se oficiază Sfânta Liturghie. Taina Sfântului Maslu se oficiază alături de alţi preoţi din Dorohoi, ori de câte ori vin solicitările din partea bolnavilor. "Încercăm să-i ajutăm după puterile noastre pe cei care sunt internaţi. Există o colaborare foarte bună cu medicii şi angajaţii spitalului", a explicat pr. Teodor Ciurariu. Spitalul Municipal din Dorohoi are 300 de paturi repartizate în secţiile: chirurgie, interne, maternitate şi psihiatrie.

Niciun comentariu: