joi, 11 august 2011

Odoare sfinte în pelerinaj la Biserica Precista din Bacău

La Biserica Precista din Bacău au început ieri manifestările religioase dedicate hramului din acest an. Cu acest prilej au fost aduse spre închinare de la Mănăstirea Neamţ icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi capul Sfântului Simeon din Muntele minunat (Antiohia Siriei), care a fost dăruit mănăstirii de Sfântul Ştefan cel Mare în anul 1463.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ şi capul Sfântului Simeon, de la aceeaşi aşezare monahală, se află de ieri la Biserica Precista din Bacău. Pelerinajul are loc cu prilejul hramului Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" şi se va încheia luni, 15 august. După cum ne-a relatat pr. paroh Constantin Tomozei, care este şi protopop al Protopopiatului Bacău, în această perioadă, programul liturgic se intensifică. Sfânta Liturghie va fi săvârşită în fiecare dimineaţă, iar sâmbătă şi duminică seara se va oficia Vecernia unită cu Litia de către un sobor de preoţi. De asemenea, duminică, Sfânta Liturghie va fi oficiată în altarul de vară de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Credincioşii sunt aşteptaţi să participe în aceste zile la slujba Acatistului Maicii Domnului şi a Acatistului Sfântului Simeon.

"Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, am adus spre închinare credincioşilor icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ. Ca o binecuvântare pentru băcăuani şi spre mângâierea lor, anul acesta a fost adus şi capul Sfântului Simeon", a declarat pr. paroh Constantin Tomozei.

Niciun comentariu: