Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit luni, 29 august, Biserica "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul" a Schitului Molid, din judeţul Suceava. Lucrările la acest sfânt lăcaş au început în anul 2005, după ce a fost pusă piatra de temelie, terenul fiind donat de credincioşii din zonă. Sfântul lăcaş din lemn este acoperit cu şindrilă şi este împodobit cu pictură. După cum ne-a relatat pr. Aurel Goraş, protopop al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, la acest eveniment au participat numeroşi credincioşi, deşi schitul se află la o distanţă mare de şoseaua ce leagă oraşul Gura Humorului de Câmpulung Moldovenesc. "A fost o zi deosebită pentru toţi cei care au participat la acest eveniment. În cuvântul de învăţătură adresat pelerinilor, IPS Pimen a vorbit despre normele morale ale vieţuirii creştine în ceea ce priveşte dragostea dintre soţ şi soţie", a spus pr. protopop Aurel Goraş.
Reconsolidarea bisericii şi construirea unui aşezământ social-filantropic
Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a resfinţit duminică Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Româneşti-Bereşti, Protopopiatul Moineşti. Cu acest prilej a fost sfinţit şi noul aşezământ social-filantropic cu hramul "Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul", ridicat de ctitorii Daniel şi Mihaela Rusu pentru folosul comunităţii. După cum ne-a relatat pr. Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti, au fost acordate distincţii de vrednicie tuturor celor care s-au implicat activ la finalizarea lucrărilor derulate la ansamblul parohiei Româneşti. "PS Ioachim Băcăuanul a acordat, din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, distincţii de vrednicie domnului Ioan Neculce şi domnului Daniel Rusu. De asemenea, părintele Dragoş Nistor, cel care a demarat lucrările de reconsolidare la biserică, a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintele paroh Emilian Lazăr, care a continuat şi finalizat şantierul, a primit rangul de iconom", a declarat pr. protopop Costel Mareş.
PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit tuturor celor care au ajutat la realizarea lucrărilor, subliniind faptul că cei care sunt implicaţi activ în viaţa Bisericii "sunt de fapt mâinile prelungite ale lui Dumnezeu". Părintele paroh Emilian Lazăr şi-a îndreptat gândul de recunoştinţă către Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului pentru că a slujit Sfânta Liturghie şi pentru că a binecuvântat ultimele lucrări. Părintele paroh a mai mulţumit celor care au ajutat la reconsolidarea bisericii şi autorităţilor locale prezente la acest eveniment.
Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Româneşti-Bereşti a beneficiat în ultimii ani de ample lucrări de renovare. "La exterior, sfântul lăcaş a fost decapat până la cărămidă, iar la interior a fost schimbat mobilierul, s-a pus pardoseală din granit, iar pictura a fost realizată din nou. Părintele Ionel Doru din Roman a donat candelabrele lăcaşului de închinăciune", a adăugat pr. protopop Costel Mareş.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu