vineri, 18 martie 2011

Olimpiada de Religie, faza judeţeană

Sute de elevi din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB) vor participa mâine la Olimpiada de Religie, faza judeţeană. Elevii vor primi subiectele în funcţie de confesiunea de care aparţin şi de materia care este predată în cadrul orei de religie.

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Vasile cel Mare" din Iaşi va avea loc, mâine, Olimpiada de Religie, faza judeţeană. Vor participa 420 de copii ortodocşi, opt copii catolici şi 32 de elevi protestanţi din clasele VII-XII. Elevii care vor fi clasaţi pe locul I vor merge mai departe la Bucureşti şi vor beneficia din partea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de o excursie la mănăstirile din nordul Moldovei. Proba scrisă va începe la ora 10:00 şi va dura trei ore, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi. "Numărul mare de copii participanţi reflectă interesul lor pentru disciplina religie. Ne bucurăm de sprijinul părintelui profesor Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Iaşi, şi al prof. Mihaela Ungureanu, directorul Şcolii Normale din Iaşi. Olimpiada se încadrează în programul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi ne bucurăm de această participare care dovedeşte că ora de religie poate deveni atractivă şi interesantă", a spus părintele prof. Cristian-Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Olimpiada de Religie, faza judeţeană, din judeţul Botoşani va avea loc la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" din Botoşani. După cum ne-a relatat pr. Georgel Chichioacă, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, la concurs vor participa peste 200 de elevi de la şcolile din judeţul Botoşani.

Elevii din judeţul Neamţ vor participa, de asemenea, la Olimpiada de Religie, faza judeţeană. Cei peste 150 de şcolari ortodocşi vor suţine teza la Şcoala "Elena Cuza" din Piatra Neamţ, iar cei 100 de elevi romano-catolici vor participa la olimpiadă la Seminarul Franciscan din Roman.

Şcolarii din judeţul Suceava vor participa la Olimpiada de Religie la Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Suceava. După cum ne-a relatat pr. prof. Gheorghe Hoştiuc, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, până în prezent s-au înscris 178 de elevi.

În judeţul Bacău, Olimpiada de Religie pentru cei 150 de elevi ortodocşi va avea loc la Şcoala "Al. I. Cuza" Bacău, iar pentru cei 150 de şcolari romano-catolici competiţia se va desfăşura la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" Bacău. Prof. Irina Leonte, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, ne-a explicat faptul că, aşa cum este tradiţia din ultimii 13 ani, ISJ Bacău va organiza Olimpiada de Religie şi pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a.

În judeţul Vaslui, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie va avea loc la Seminarul Teologic "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Huşi. După cum ne-a relatat prof. Florin Racoviţă, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, la competiţie vor participa în jur de 100 de elevi.

Niciun comentariu: