joi, 25 noiembrie 2010

Şantier deschis în zona sinistrată din Dorohoi

Viitura şi inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie au afectat oraşul Dorohoi şi câteva sate din apropiere. După ce s-au realizat anchete sociale şi s-au strâns fondurile necesare s-a început construirea de case pentru sinistraţi.

Au trecut cinci luni de când o viitură puternică s-a năpustit asupra Dorohoiului. Imediat după inundaţii, atât autorităţile locale, dar şi Centrul eparhial Iaşi s-au implicat în ajutorarea sinistraţilor cu alimente şi aparate electrocasnice de strictă necesitate. După evaluarea pagubelor, un număr mare de locuinţe trebuiau reparate. "Am început să ne organizăm. Au fost asigurate mai întâi alimentele de strictă necesitate. Apoi s-a făcut o analiză a situaţiei din teren, multe familii aveau casele demolate, trebuiau reparate. În Dorohoi trebuie reconstruite 314 case, iar în comunele învecinate 70 de case. La cele 70 de case din zona rurală Centrul eparhial Iaşi contribuie cu suma de 80.000 de lei. În Dorohoi vom ridica trei case pentru familii cu probleme sau care au mulţi copii", ne-a relatat pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi.

"O mare bucurie şi o mare binecuvântare"

"În zona Dorohoi casele vor fi curând locuite. În zona rurală avem satele Broscăuţi şi Hilişeu unde urmează să fie pus acoperişul la case. Mai rămân satele Pădureni, Iezer şi Cândeşti (50 de case) unde lemnul nu a sosit. Din fondurile primite de la Centrul eparhial Iaşi s-au ridicat 70 de case, unele până la nivel de centură, iar altele au fost deja acoperite. Pentru oameni este o mare bucurie şi o mare binecuvântare. Un grup de localnici din Broscăuţi care au primit ajutor de la Centrul eparhial Iaşi i-au mulţumit personal Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei", a mai spus părintele protopop Stelian Ciurciun. Lucrările la casele ridicate în Dorohoi şi în satele apropiate au fost supravegheate de o comisie de la Centrul eparhial Iaşi, de la Protopopiatul Dorohoi şi de reprezentanţi ai primăriilor şi ai Inspectoratului de Stat pentru Construcţii. Marţi după-amiază, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a vizitat o parte din casele din Broscăuţi şi Dorohoi, a stat de vorbă cu sinistraţii şi le-a oferit câte o icoană pentru noua casă.

Niciun comentariu: