sâmbătă, 13 noiembrie 2010

„Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva“ în format audio

La Centrul de conferinţe "Providenţa" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut loc ieri lansarea CD-urilor "Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva", vol. I şi vol. II. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti (TOB) - 2010.

"Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva" au fost lansate ieri la Iaşi în varianta audio. Cele două CD-uri au apărut la Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. În deschiderea evenimentului moderat de Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, arhim. Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iaşi, a vorbit despre minunile pe care Sfânta Parascheva le face mai ales în viaţa celor credincioşi. "Sfânta Parascheva face minuni cu copiii nevinovaţi, cu elevii, cu studenţii care au nevoie de ajutor la examene, dar mai ales cu oamenii bolnavi şi necăjiţi. Mă bucur că Cezar Enache are un talent deosebit, iar Sfânta Parascheva l-a învrednicit să fie cel care să-i povestească minunile", a afirmat arhim. Dosoftei Şcheul.

Încă o minune a Sfintei Parascheva

Protosinghelul Valerian Radu, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iaşi, a mărturisit celor prezenţi cum s-a ajuns ca o parte din minunile Sfintei Parascheva să apară în format audio. "Am găsit o carte cu minunile Sfintei Parascheva, tipărită cu binecuvântarea Preasfinţitului Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, care relatează istoricul minunilor până în anul 2005. Ne-am gândit că sunt oameni nevăzători, sunt oameni în spitale, oameni care nu se pot mişca sau în durere şi în necaz. Prin vocea lui Cezar Enache pe care o auzim la Radio TRINITAS, foarte mulţi copii se apropie de Biserică. Prin această voce, minunile Sfintei Parascheva şi aceste CD-uri sunt binevenite pentru fiecare vârstă", a apreciat protos. Valerian Radu. Părintele Bogdan Ţifrea, redactor-şef al postului Radio TRINITAS, redacţia din Iaşi, a remarcat că editarea celor două CD-uri reprezintă o mulţumire faţă de Sfânta Parascheva. "Cele două CD-uri sunt în acelaşi timp un gest de recunoştinţă. Simţim adesea ajutorul Sfintei Parascheva. Faptul că aceste minuni sunt prezentate de un copil ne îndeamnă pe noi, oamenii, să medităm la cât bine sau rău am făcut în viaţa noastră până acum", a spus pr. Bogdan Ţifrea. Prof. Claudia Grigoraş, prezentatorul emisiunii "Universul copilăriei" la Radio TRINITAS, a punctat câteva aspecte din colaborarea pe care Cezar Enache o are de trei ani cu Radioul Patriarhiei Române. În acelaşi timp, prof. Claudia Grigoraş a considerat apariţia celor două CD-uri o minune a Sfintei Parascheva. Cezar Enache a mulţumit la final tuturor celor care au rostit alocuţiuni şi celor care au fost prezenţi, după care a rostit o poezie a Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ. La eveniment au participat preoţi, angajaţi ai Centrului eparhial Iaşi, precum şi ieşeni care îl îndrăgesc pe Cezar Enache.

Vol. I şi II

"Minunile Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva" au apărut în două volume: volumul I conţine 13 minuni, iar cel de-al doilea conţine alte zece dintre minunile Sfintei Cuvioase Parascheva. Cele două discuri au fost realizate în studioul din Iaşi al Radio TRINITAS, având sprijinul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. CD-urile conţin după fiecare minune şi câte o rugăciune adresată Sfintei Cuv. Parascheva şi fragmente din Acatistul Ocrotitoarei Moldovei, în interpretarea Corului "Altarul" al Catedralei mitropolitane din Iaşi, dirijat de arhim. Dosoftei Şcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iaşi. Cele două CD-uri pot fi cumpărate din librăriile mitropolitane "Sf. Cuv. Parascheva". Cezar Enache este elev în clasa a IV-a la Liceul "Vasile Alecsandri" din Iaşi şi are 10 ani. Din luna noiembrie a anului 2007 este coprezentator al emisiunii "Universul copilăriei", realizată de prof. Claudia Grigoraş la Radio TRINITAS.

Niciun comentariu: