marți, 10 septembrie 2013

PS Ioachim Băcăuanul şi-a serbat onomastica



                                                                               Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit luni, 9 septembrie 2013, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

În ziua în care Biserica noastră i-a pomenit pe Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul  şi-a serbat onomastica. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfinţia Sa, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La final s-a săvârşit Te Deumul pentru binefacerile primite de la Dumnezeu asupra ierarhului şi asupra eparhiei pe care o slujeşte de 13 ani.
După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, din soborul slujitorilor au făcut parte părinţi din cadrul Centrului eparhial Roman. Cu acest prilej, a avut loc hirotesirea părintelui Dragoș Alexandru Munteanu în funcţia de protopop al Protopopiatului Roman. Părintele Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a prezentat realizările Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul în cei 13 ani de slujire arhierească. Preasfinţia Sa a vorbit în cuvântul adresat celor prezenţi despre asumarea Crucii lui Hristos. "La această sărbătoare, îmi amintesc de momentul renașterii noastre în Biserica lui Hristos, când, în genunchi, pe piatra rece a bătrânei catedrale voievodale mușatinede la Bistriţa, sub mantia părintelui meu duhovnicesc, Ioanichie Bălan, înaintam rugându-mă către icoana Sfintei Ana, în fața căreia am cerut lui Dumnezeu mila să mă investească la această ascultare de călugăr, și să pornesc pe cale, să port crucea pe care mi-a rânduit-o Dumnezeu în această viață. Momentul acela rămâne impregnat în sufletul meu, în mod paradigmatic și iconic. În aceste clipe deosebite, nu putem uita pe venerabilul nostru ierarh, Înaltpreasfințitul Eftimie, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care a propus Sfântului Sinod ca să fim chemaţi la această înaltă treaptă de slujire în Biserica Ortodoxă. Mă rog la Dumnezeu ca să pot împlini ceea ce îmi este rânduit să împlinesc, împreună cu frățiile voastre, preacucernici preoți și credincioși. Credem că Dumnezeu ne va mântui în măsura în care vom rămâne împreună", s-a exprimat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul. - portal

Niciun comentariu: